Kolumna

Beograd Kvaternikove riječi podvalio Stepincu

Foto: Vjeran Žganec Rogulja/Pixsell
Stepinac
Foto: Vjeran Žganec Rogulja/Pixsell
Stepinac
Foto: Vjeran Žganec Rogulja/Pixsell
Stepinac
29.07.2016.
u 20:15
'Republika Srbija užasnuta je rehabilitacijom nacističke ustaške NDH'
Pogledaj originalni članak

Da ne odustaju od posezanja za falsifikatima kada je riječ o kardinalu Alojziju Stepincu, srbijanske vlasti pokazale su i u posljednjoj diplomatskoj noti ovoga tjedna, u kojoj su izjavu Pavelićeva zamjenika u NDH Slavka Kvaternika pripisale kardinalu Stepincu. “Republika Srbija užasnuta je rehabilitacijom nacističke ustaške NDH.

Stepinčeve riječi na Uskrs 1941. godine da je 'NDH stvorena Božjom milošću, mudrim i požrtvovnim radom poglavnika (Pavelića) i ustaškog pokreta te voljom naših saveznika (Hitlera i Mussolinija)’…“, piše Beograd.

„Hrvatski narode! Božja providnost i volja našeg saveznika te mukotrpna višestoljetna borba hrvatskoga naroda i velika požrtvovnost našeg poglavnika doktora Ante Pavelića te ustaškog pokreta u zemlji i inozemstvu odredili su da danas pred dan Uzkrsnuća Božjeg Sina, uzkrsne i naša Nezavisna Država Hrvatska!

Pozivam sve Hrvate, u kojem god oni mjestu bili, a naročito sve častnike, dočastnike i momčad cjelokupne oružane snage i javne sigurnosti, da drže najveći red i da svi smjesta prijave zapovjedničtvu oružane snage u Zagrebu mjesto gdje se nalaze, te da ciela oružana snaga smjesta položi zakletvu vjernosti NDH i njenom poglavniku.

Cjelokupnu vlast i zapovjedničtvo cjelokupne oružane snage preuzeo sam danas kao opunomoćenik poglavnika! Bog i Hrvati! Za Dom spremni!“, izgovorio je 10. travnja 1941. Kvaternik, a ne Stepinac!

>> Nikolić o poništenju presude Stepincu: 'Hrvatska zatrpava jamе u kojе su ustašе zakopavalе Srbе'

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.