posipanje pepelom

Benetton priznao da je uvrijedio papu i vjernike

Foto: AFP/PIXSELL
Benetton priznao da je uvrijedio papu i vjernike
16.05.2012.
u 11:32
Postignut je sporazum između Vatikana i grupe Benetton prema kojem ne samo što će biti povučena slika nego će poznata talijanska tekstilna tvrtka uplatiti određen iznos novca za karitativne djelatnosti Crkve
Pogledaj originalni članak

VATIKAN – Reklamnom fotomontažom na kojoj se vidjelo kako Benedikt XVI. ljubi u usta Ahmeda el Tayyeba, velikog imama kairskog sveučilišta Al Azhar, uvrijedili smo papu i vjernike, priznala je tvrtka Benetton koja je u cijelome svijetu objavila tu propagandnu poruku.

Benetton povlači sliku poljupca pape Benedikta XVI. i imama Ahmeda el Tayyeba Al-Azhare koju je u studenome 2011. godine objavio u okviru propagandne kampanje “Unhate”. Postignut je sporazum između Vatikana i grupe Benetton prema kojem ne samo što će biti povučena slika nego će poznata talijanska tekstilna tvrtka uplatiti određen iznos novca za karitativne djelatnosti Crkve.

Informaciju o sporazumu objavio je šef ureda za tisak Svete Stolice otac Federico Lombardi, koji je naglasio da se tvrtka Benetton “ispričava zbog toga što je povrijedila osjećaje Benedikta XVI. i vjernika”.

Benetton je zajamčio da će povući  sve slike s papom iz svih mjesta na kojima ih je postavio u cijelome svijetu te se obvezao kako više neće upotrebljavati slike pape bez prethodne dozvole Svete Stolice.

– Tvrtka Benetton još jednom javno priznaje da je povrijedila osjećaje vjernika i priznaje da papinu sliku treba poštovati i kako ona može biti upotrebljena samo uz dozvolu Svete Stolice – kazao je otac Lombardi i naglasio da Vatikan pri traženju štovanja papina lika nije tražio novčanu naknadu nego samo moralnu zadovoljštinu priznanjem da se povrijedilo papin lik.

Za takvo priznanje Vatikan je bio spreman tražiti i sudsku zaštitu, ali, evo, dvije su se strane sporazumjele.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 10

RI
Riznica
12:08 16.05.2012.

Cuj Vatikan je bio spreman tražiti i sudsku zaštitu, ali, evo, dvije su se strane sporazumjele. Pa dobro a sta je sa treceom stranom ???.. ovdje se nije samo povrijedio papin lik !\"

IN
InfoMan
12:24 16.05.2012.

Pa ni Obama nije tuzio. E sad, ako su time uvrijedili vjernike onda se mozemo zapitati zasto se nisu uvrijedili muslimani. Ili se ovdje ipak radi da istina najvise boli?

LS
Ljuti Sipak sa Kacine
13:50 16.05.2012.

obama nije tuzio , jer njemu ova slika i situacija odgovara. jedan treba samo pogledat naslov Americkog dnevnika Newsweek i odma ce znat odgovor .