vukovar

Bauk ima osam dana za odluku o Statutu

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Bauk ima osam dana za odluku o Statutu
09.11.2013.
u 16:23
Ocijeni li Ministarstvo da Statut grada Vukovara nije po zakonu, on se odmah stavlja izvan snage i upućuje se dalje na Vladu te Ustavni sud
Pogledaj originalni članak

Nakon što je Vijeće srpske nacionalne manjine grada Vukovara podnijelo prigovor na doneseni Statut grada Vukovara u kojem upozorava na nepoštovanje Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina, iz Ureda državne uprave Vukovarsko-srijemske županije objasnili su da Ministarstvo uprave na čelu s ministrom Arsenom Baukom ima rok od osam dana da donese odluku je li Statut suprotan zakonu.

– Ocijeni li Ministarstvo da je Statut suprotan zakonu, on se odmah stavlja izvan snage i upućuje dalje na Vladu i Ustavni sud. Statut smo dobili i ja i gradonačelnik Vukovara. No, naši su rokovi nadzora i reagiranja dulji pa će odluku odmah donijeti resorno ministarstvo – objasnio je predstojnik Ureda Goran Bošnjak.

>> 'Nikada nismo željeli dijeliti kolonu u Vukovaru'

britanski mediji pišu

Raspada li se kraljevska obitelj? Problemi u odnosima se nižu, a teške dijagnoze omiljenih članova brinu fanove

Dvoje ljudi vodi tešku borbu, a u javnosti su uvijek nasmijani i dobro raspoloženi. Mašu svojim obožavateljima jednako kao što su im mahali kada su pucali od zdravlja i na stolu su im bila samo najfinija jela u najskupljim porculanskim tanjurima. Takvom životu sada se mogu samo nadati, a nadaju se i njihovi fanovi koji budno prate svaki njihov korak i zamišljaju kako bi im život bio bolji da su se rodili pod malo sretnijom zvijezdom. No barem je na ovom primjeru vidljivo da je ta sretnija zvijezda samo privid, a može nam biti i lekcija da uživamo u onom što imamo, ponajviše ako smo zdravi.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

CV
crna vrana
19:13 09.11.2013.

Arsenije Bauk Brački je na potezu. On će prepun empatije za vukovarsku žrtvu, sigurno podržati novo gradsko statutarno rješenje u Vukovaru, kojim se ćirilica ima makniti s vukovarskih fasada. U te se Bauče uzdamo , he , he ....

Avatar ČENDŽAM BLENTONE
ČENDŽAM BLENTONE
09:17 10.11.2013.

arsenije odlučuje o spomenu na hrvatsku patnju?...kaj nije ovo imbecilno previše?

DF
Damir_Fintic
19:37 09.11.2013.

Ako se bude pitao big boss Milanović onda će se, kao kod neupućivanja referendumksog pitanja o braku na ocjenu Ustavnog suda, istrgovati sa strankom optuženom za udruživanje u zločinačku organizaciju. Pokušavam vjerovati da Bauk ima vlastiti moralni i položajni integritet i da će uraditi onako kako je zakonom predviđeno, gradski statut koji nije u skladu s ustavnim i zakonom o upotrebi jezika nacionalnih manjina - suspendirati u spornim točkama i poslati na ocjenu Ustavnom sudu