“Večernje bajke o hrani” nisu samo bajke. U ovom najnovijem trosveščanom djelu Veljka Barbierija, koje sad možete kupiti u kompletu po izuzetno povoljnoj cijeni, naći ćete, dakako, mnoge zanimljive priče iz davnine i suvremene legende te stvarna događanja koja su uvijek vezana uz hranu. No, one su samo svojevrsni uvod u ono najvažnije - u mnogo iznimnih recepata svih vrsta.
U prvoj su knjizi recepti za svakovrsna predjela, juhe, rižu, tjesteninu, povrće i gljive, druga je cijela posvećena pričama i receptima za ribe, školjke i žabe, a u trećoj su recepti za meso, perad i divljač. Veljko Barbieri je prozaik, autor je brojnih romana, zbirki pripovijedaka, pjesama i eseja, kazališnih, radio i TV dramskih djela, u kojima se bavi i obrađuje europsku i sredozemnu baštinu, posebice Dalmacije.
Njegov najpoznatiji roman “Epitaf carskog gurmana”, koji uzima upravo gastronomiju kao polazište i ishodište radnje, objavljen je na više svjetskih jezika, a u biblioteci Večernjeg lista tiskan je 2004. u nakladi od 200.000 primjeraka, što je rekord jednog izdanja proznog djela u povijesti hrvatske književnosti. Barbierijeve su priče bajkovite, ali još su bajkovitiji njegovi stvarni recepti.
Barbierijevi recepti najbolji dar za Božić
FOTO Sjećate li se legendarnog Sonnyja iz serije 'Poroci Miamija'? Evo kako danas izgleda
FOTO Tko je tajanstvena snaha Jadranke Kosor? Podarila joj je unuka i jako su bliske
U našoj galeriji pogledajte kako izgleda Matea Škopljanac.
Slavna Srpkinja zapalila internet najseksi fotkama ikad: 'Lud je što te pustio'
Fotografija u najkraćoj mogućoj haljinici nikoga nije ostavila ravnodušnim
Je li ovo bila najveća politička iluzija u modernoj hrvatskoj povijesti?
Ako vaša tvrtka koristi ovaj popularni poslovni alat, onda ovo morate znati