izrazio sućuti obiteljima

Banožić povodom smrti pripadnika HV-a: Uložit ćemo sve napore u prevenciju nesretnih događaja

Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL
Split: Obilježena je 47. obljetnica osnutka Sveučilišta u Splitu
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
Ministar Mario Banožić
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
Ministar Mario Banožić
20.07.2021.
u 13:08
Iz MORH-a su podsjetili da su u postrojbama Oružanih snaga Republike Hrvatske raspoređeni vojni psiholozi čija je primarna zadaća pružanje psihološke potpore
Pogledaj originalni članak

Ministar obrane Mario Banožić istaknuo je u utorak kako će uložiti sve napore radi prevencije nesretnih događaja u Hrvatskoj vojsci nakon što je u nešto više od mjesec dana, izvan službe, smrtno stradalo pet pripadnika Oružanih snaga RH.

"Zbog nesretnih događaja koji su se dogodili u Hrvatskoj vojsci, uložit ćemo sve svoje napore u daljnji razvoj programa prevencije ovakvih događaja", poručio je Banožić i izrazio duboko žaljenje povodom smrti pripadnika Hrvatske vojske.

"Duboko potresen nesretnim događajima koji su u posljednje vrijeme pogodili Hrvatsku vojsku, izražavam najdublje izraze sućuti obiteljima, prijateljima i kolegama preminulih hrvatskih vojnika. Gubitak svakog pripadnika Hrvatske vojske veliki je gubitak za sustav jer upravo naši vojnici na sebi svojstven način pridonose izgradnji naših Oružanih snaga", napisao je Banožić.

U priopćenju MORH-a istaknuo je da su na raspolaganju obiteljima nesretno stradalih pripadnika i da u ovome nisu sami.

"Zbog nesretnih događaja koji su se u posljednje vrijeme dogodili u Hrvatskoj vojsci, naglašavam kako ćemo uložiti napore u daljnji razvoj programa prevencije izvanrednih događaja iako je u konkretnim slučajevima ustanovljeno kako ni na koji način nisu vezani za stanje u Oružanim snagama", dodao je.

Banožić je naglasio i da je u upravo prevencija izvanrednih događaja zadaća zapovjednika na svim razinama vođenja i zapovijedanja u Oružanim snagama Republike Hrvatske.

"Moram istaknuti kako razumijem i zabrinutost javnosti zbog navedenih događaja i naglašavam kako ćemo i mi u Ministarstvu obrane i Hrvatskoj vojsci učiniti sve što je u našoj moći da ovakvih nesretnih slučajeva bude što manje", poručio je.

Iz MORH-a su podsjetili da su u postrojbama Oružanih snaga Republike Hrvatske raspoređeni vojni psiholozi čija je primarna zadaća pružanje psihološke potpore pripadnicima Hrvatske vojske.

"Pripadnici OSRH mogu se u bilo kojem trenutku javiti psiholozima u postrojbama. Psiholozi i zapovjednici su u svakodnevnoj interakciji s pripadnicima postrojbi", istaknuli su iz MORH-a.

VIDEO Detalji velike akcije PNUSKOK-a u Splitu: Na meti istražitelja hotel na Žnjanu i zgrada na Mejama

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

DU
Deleted user
14:37 20.07.2021.

apsolutno ce te sve uciniti ...kao i do sada...