BLAŽENKA DIVJAK:

'Bandić je prljavim i niskim napadom koristeći djecu s teškoćama prešao svaku granicu tolerancije'

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Blaženka Divjak
Foto: Goran Stanzl/Pixsell
Blaženka Divjak
Foto: Goran Stanzl/Pixsell
Blaženka Divjak
19.09.2019.
u 15:02
- Nemam nikakvog sukoba niti s jednim ministrom, a s njom najmanje. To što ona ne zna i ne razumije to je problem premijera koji je i drži, a ne moj. Pitajte njega, pitajte nju, pustite Bandića da radi svoj posao - odgovorio je Bandić
Pogledaj originalni članak

Nakon što je na gradskoj Skupštini gradonačelnik Milan Bandić kazao da Blaženka Divjak, ministrica obrazovanja, ne zna i ne razumije iz Ministarstva obrazovanja stigla je oštra reakcija. 

Naime, Bandićeva kritika ministrici Divjak, zapravo je bio odgovor na pitanje gradskog zastupnika Peteka koji je od gradonačelnika tražio  da pomogne djeci s poteškoćama u razvoju koja od Ministarstva znanosti i obrazovanja, kako je kazao nisu dobila rješenje za pomoćnike u nastavi, te mu sugerirao da se dogovori s ministricom Divjak kako zagrebački školarci ne bi ispaštali zbog mogućih sukoba između njegove stranke i resorne ministrice.

- Nemam nikakvog sukoba niti s jednim ministrom, a s njom najmanje. To što ona ne zna i ne razumije to je problem premijera koji je i drži, a ne moj. Pitajte njega, pitajte nju, pustite Bandića da radi svoj posao - odgovorio je Bandić zastupniku Peteku.

Sve to bilo je dovoljno da ministrica Divjak reagira.

- Gospodin Bandić je na aktualnom satu Gradske skupštine prljavim i niskim napadom, koristeći problematiku djece s teškoćama, prešao svaku granicu tolerancije - istaknula je Divjak, naglašavajući da su neki od zahtjeva za pomoćnicima u nastavi od Grada Zagreba stigli su u Ministarstvo čak i nakon početka školske godine (jučer, 18. rujna i prekjučer, 17. rujna).

- Umjesto da počisti u svom dvorištu, kao osnivač škola koji također ima odgovornost oko problematike dodjele pomoćnika u nastavi, on nastavlja s napadima na sustav odgoja i obrazovanja koristeći se primitivnim metodama. Od početka mandata suočavam se s napadima i uspješno branim sustav od raznih sumnjivih ideologija i partikularnih interesa tako da sigurno ni sada neću dopustiti da se na ovakav način ugrožava sustav odgoja i obrazovanja u Hrvatskoj - poručila  je ministrica Divjak.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

PL
plavariba
15:20 19.09.2019.

što je ova žena naporna.... ako ne ugleda sliku svoju svaki dan na portalima očito pada u depru.... nisam bandićev fun, ali ova mi je napornija od njega i njegovih ludosti.

Avatar Pepica.Pušić
Pepica.Pušić
17:23 19.09.2019.

Razmišljam tko je od njih dvoje napravio više štete školstvu i općenito ovoj Jadnoj našoj...?!