predsjedništvo:

'Bajs ima još 10 dana da odluči o svome statusu u HSS-u'

Foto: 'Davor Puklavec/PIXSELL'
'Bajs ima još 10 dana da odluči o svome statusu u HSS-u'
11.06.2012.
u 17:21
Damir Bajs do 21. lipnja može ispoštovati odluku Glavnog odbora i predati mandat
Pogledaj originalni članak

Višemjesečna borba za jedini saborski mandat HSS-a i dalje nije razriješena. Predsjednik stranke Branko Hrg i dalje tvrdi da mandat, koji je na posljednjim parlamentarnim izborima osvojio bivši predsjednik HSS-a Josip Friščić te ga predao Damiru Bajsu, ostaje u stranci. Predsjedništvo HSS-a u ponedjeljak je trebalo donijeti odluku o stranačkoj budućnosti Bajsa, koji odbija mirno predati mandat Hrgu, no odlučili su mu dati još malo vremena za to, točnije deset dana.

– Donijeli smo odluku da pružimo još jednu priliku Bajsu da do 21. lipnja ispoštuje odluku Glavnog odbora, da preda mandat, a ako to ne napravi, primijenit će se statutarne odluke i disciplinske mjere – kazao je Hrg.

Iako nije precizirao o kakvim je mjerama riječ, jasno je da mu prijeti isključenje iz stranke. Hrg tvrdi da će sam Bajs odlučiti o svojoj sudbini te da se nada da će ostati redovni član stranke i predsjednik županijske organizacije, te kandidat za župana.

Bajs nam je pak rekao da ne želi ništa komentirati dok ne dobije pisanu odluku Predsjedništva. Ipak, konačnu riječ o saborskom mandatu donijet će Friščić koji je svoj mandat stavio u mirovanje do 23. lipnja, tako da se nakon toga može ili vratiti u saborske klupe ili dati ostavku i mandat predati Hrgu. Hrg se, tvrdi, nije čuo s njim jer je na rehabilitaciji nakon operacije.

– Nisam ga htio uznemiravati. Vrijeme za to bit će 21. lipnja – zaključio je.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 9

OB
-obrisani-
18:24 11.06.2012.

hvala...

Avatar Čobanković ( mlađi )
Čobanković ( mlađi )
19:07 11.06.2012.

Hoće li Turizam propasti ako ode naš Bajs ?

OB
-obrisani-
18:20 11.06.2012.

....meni ovaj Bajs djeluje...smotano ..... .