nesreća u vinkovcima

Autobusi zbog snijega sletjeli s ceste, ozlijeđeno osam osoba

Foto: Marko Mrkonjić/Pixsell
autobus, sletio s ceste (1)
Foto: Marko Mrkonjić/Pixsell
autobus, sletio s ceste (1)
Foto: Marko Mrkonjić/Pixsell
autobus, sletio s ceste (1)
Foto: Marko Mrkonjić/Pixsell
autobus, sletio s ceste (1)
Autori mf/VLM, bb/VLM
15.03.2013.
u 11:01
Slijetanja su vjerojatno uzrokovana snijegom koji na istoku Slavonije pada neprestano od sinoć i već je napadao 15-tak centimetara.
Pogledaj originalni članak

Osam osoba je ozlijeđeno i primljeno u vinkovačku Županijsku opću bolnicu nakon što je autobus jutros malo prije 9 sati sletio s državne ceste D-57 između Nijemaca i Podgrađa u Vukovarsko-srijemskoj županiji, javila je PU vukovarsko-srijemska. 

Pola sata kanije, odnosno u 9.30 sati, još jedan autobus sletio je s ceste. Druga nesreća dogodila se na državnoj cesti D2 između Trpinje i Klise.

Slijetanja je vjerojatno uzrokovao snijeg koji na istoku Slavonije pada neprestano od sinoć i već je napadao 15-tak centimetara. Vozačima probleme zadaju i zapusi jer uz sitan, ali gust snijeg, puše i hladan vjetar koji snijeg nanosi na ceste. Prometna policija savjetuje pažljivu vožnju i poštovanje rastojanja jer su ceste skliske.

>>Učenici iz Zagreba 12 h proveli na autocesti u busu bez hrane i vode!

 

ZAKONSKA OBVEZA

Liječnici prisiljeni ljude prijavljivati policiji: 'Pridržavat ćemo se toga, nema razloga da se zbog toga ljute na nas'

Za privremenu nesposobnost do 6 mjeseci samo upozorenje, a ako je razdoblje nesposobnosti dulje, liječnik je dužan javiti to policiji. Obaveza je to svakog liječnika koji je obavio pregled ili liječio vozača, kao i njegova izabranog odnosno obiteljskog liječnika, a propisuje je Pravilnik o zdravstvenim pregledima vozača i kandidata za vozače koji stupa na snagu sljedeći tjedan.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.