Stravičan zločin

Autistični tinejdžer zaluđen serijom 'Dexter' ubio i isjekao djevojku

Autistični tinejdžer zaluđen serijom 'Dexter' ubio i isjekao djevojku
03.10.2014.
u 07:39
Steven Miles iz Oxteda idolizirao je lik iz hit serije, forenzičara i serijskog ubojicu koji ubija samo 'zle' ljude
Pogledaj originalni članak

Tinejdžer koji je fan serije 'Dexter' završio je u zatvoru nakon što je ubio i isjekao svoju djevojku po uzoru na glavnog lika popularne kriminalističke drame, javlja Metro.

Steven Miles iz Oxteda idolizirao je lik iz hit serije, forenzičara i serijskog ubojicu koji ubija samo 'zle' ljude. Steven (16) je ubo svoju djevojku Elizabeth Thomas u leđa i glavu prije no što ju je isjekao pilom i alatima svog oca šumara.

Sudac Christopher Critchlow osudio ga je na 25 godina zatvora te izjavio kako je tokom suđenja teškom mukom bio neemotivan. Stevenu je dijagnosticiran autizam, a obitelji je rekao kako mu je njegov alter ego Ed naredio da ubije svoju djevojku.

Ipak, psihijatri su se složili kako Steven ne boluje od šizofrenije ili psihoza koje bi mogle  umanjiti njegovu odgovornost.

>> Maloljetnu Ivanu silovao, usmrtio motikom pa zakopao

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

DU
Deleted user
07:49 03.10.2014.

Sličan nagon se javi kod mene kad gledam partizanska remek djela stoga bi bilo dobro da filmove tematikom NOB-a više ne stavljate na tv programe.

AS
asdasfasdg
12:11 03.10.2014.

Po Dexterevoj logici koka mu baš nije bila dobra.