JAVNOST PODIJELJENA

Australski sud odobrio promjenu spola petogodišnjeg dječaka

Foto: Shutterstock
Australski sud odobrio promjenu spola petogodišnjeg dječaka
08.12.2016.
u 07:00
Obiteljski je sud utvrdio da je Carla rođena s naznakama ženskih genitalija i da se ponašala tipično ženski
Pogledaj originalni članak

Petogodišnji dječak iz Australije rođen kao muško odrastat će kao sterilizirana djevojčica nakon što je sud odobrio kirurški zahvat promjene spola, piše BBC.

Dijete, poznato samo kao Carla, identificira se kao djevojčica, ali nema ženske reproduktivne organe, pokazuju dokumenti obiteljskog suda u Australiji. Sud je odobrio zahtjev Carlinih roditelja da se djetetu kirurški uklone muške genitalije, no odluka suda izazvala je podijeljene reakcije javnosti.

Kada je Carla navršila pet godina, njezini roditelji željeli su biti sigurni treba li im dozvola suda za kompleksnu i nepovratnu operaciju. Na njihov zahtjev, obiteljski je sud utvrdio da je Carla rođena s naznakama ženskih genitalija i da se ponašala tipično ženski, što je uključivalo i to da nije željela da joj se obraćaju kao dječaku i da je više voljela igračke, odjeću i aktivnosti za djevojčice. 

>> Raste broj onih koji žele promijeniti spol, ali i onih koji bi 'natrag'

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

DA
danho
08:43 08.12.2016.

Fuj kuda ovaj svijet ide, ne mogu vjerovat da jedan sud to dopusta. Tko se ovdje brine o pravima djece, pa jel ima tko tu normalan. U nekom normalnom sviejtu bi oduzeli diejte roditeljima jer ga zele unakazit!!! Jadno dijete, place mi se

NE
Nepokolebljiv
16:45 08.12.2016.

Za ovo se ne moze kazati "bolesno" jer se ovdje radi o zlocinu!

Avatar Neanderthalac
Neanderthalac
16:49 08.12.2016.

A u SAD-u imaju tipa od pedesetak godina koji se predstavlja kao djevojčica od deset godina.