Australija: Velika bijela psina ubila 51-godišnjeg ronioca

29.12.2008.
u 10:27
Pogledaj originalni članak

51-godišnji ronilac Brian Guest nestao je u subotu ujutro dok je ronio 30 metara daleko od plaže Port Kennedy kraj Pertha, a vjeruje se da ga je napala velika bijela psina. To je drugi smrtonosni napad morskog psa na području Australije ove godine. Svjedoci su izjavili kako su vidjeli leđnu peraju i vrtloženje prije nego se more zacrvenilo od krvi.

Žrtvin sin, koji je ronio šest metara od obale, čuo je očeve krikove ali nije vidio napad. Guestovo razderano ronilačko odijelo nađeno je poslije tijekom zračne potrage za tijelom. Članovi spasilačke ekipe u blizini pronađenoga ronilačkog odijela uočili su veliku bijelu psinu dugačku pet metara.

Nekoliko sati kasnije druga je bijela psina u blizini Sydneyja napala kajakaše, jednog je prevrnula iz kajaka no srećom odustala je od napada. Dva su susreta s bijelim morskim psinama izazvala paniku pa je Obalna straža zatvorila veći broj plaža.

U travnju ove godine velika bijela psina napala je 16-godišnjeg surfera Petera Edmondsa, koji je preminuo od zadobivenih ozljeda. Godišnje se u Australiji dogodi do 15 napada morskih pasa, s jednim smrtnim slučajem godišnje.

(mp)

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr