'rat protiv naroda'

Asadov sin na matematičkoj olimpijadi u Riju komentirao rat u Siriji

Foto: Reuters/PIXSELL
Asadov sin na matematičkoj olimpijadi u Riju komentirao rat u Siriji
23.07.2017.
u 10:24
Hafez al Asad, koji se natjecao sa sirijskom ekipom koja se plasirala na 56. mjesto, pozirao je s pripadnicima ekipe pored sirijske zastave u subotu na svečanom zatvaranju 12-dnevne olimpijade.
Pogledaj originalni članak

Najstariji sin sirijskoga predsjednika Bašara al Asada završio je na 528. mjestu od ukupno 615 natjecatelja na Međunarodnoj matematičkoj olimpijadi u Rio de Janeiru. 

Hafez al Asad, koji se natjecao sa sirijskom ekipom koja se plasirala  na 56. mjesto, pozirao je s pripadnicima ekipe pored sirijske zastave u subotu na svečanom zatvaranju 12-dnevne olimpijade.

U intervjuu danom na tom događaju, koji je objavio novinski portal O Globo u ponedjeljak, Hafez je komentirao rat u Siriji.

"To je rat protiv naroda. Narod i vlada ujedinjeni su protiv osvajača koji uzimaju zemlju", rekao je.

"Rat traje šest godina i nadam se da se bliži kraju", rekao je.

Pobjednici na ovogodišnjoj međunarodnoj matematičkoj olimpijadi su Južna Koreja, a slijede je Kina, Vijetnam i SAD. Prva međunarodna matematička olimpijada održana je 1959. u Rumunjskoj. 

Predviđeno je da upravo ondje bude i sljedeće godine, u Cluju, drugom po veličini rumunjskome gradu.   

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

SM
Smečernji
12:34 23.07.2017.

Čestitke predstavnicima Sirije na dobrom plasmanu na "Matematičkoj olimpijadi" uz želje da se mir i prosperitet što prije vrate u njihovu domovinu.

HO
homofob
02:39 24.07.2017.

Evo nam prilike upoznati se s slijedecim "demokratsko" nasljednim predsjednikom "demokratske" Sirije! Sne ostaje u obitelji!