Vili Beroš:

'Apeliramo na građane, more i ljeto ne poništavaju obvezu nošenja maski'

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
'Apeliramo na građane, more i ljeto ne poništavaju obvezu nošenja maski'
14.08.2020.
u 17:25
Novim mjerama djelujemo na poznata žarišta koja smo stavili pod nadzor. Trend je uzlazni, no znamo zašto je tako, nema nepoznatih situacija jer smo informirani s terena o svim zbivanjima. Epidemiološke službe rade bez prekida, rekao je ministar zdravstva
Pogledaj originalni članak

Ministar zdravstva Vili Beroš komentirao je danas brojku novozaraženih u Hrvatskoj te apelirao na sve građane da se pridržavaju mjera.

"Turistička sezona je u punom zamahu, oko 900.000 gostiju je u Hrvatskoj pa je i porast broja COVID pozitivnih očekivan, a s obzirom da se na godišnjim odmorima ljudi ponašaju opušteno, ponovno apeliramo da more i ljeto ne poništavaju obvezu nošenja maski, držanja distance i u onim okolnostima kada je u tijeku godišnji odmor.

Novim mjerama djelujemo na poznata žarišta koja smo stavili pod nadzor. Trend je uzlazni, no znamo zašto je tako, nema nepoznatih situacija jer smo informirani s terena o svim zbivanjima. Epidemiološke službe rade bez prekida. Očekujemo da mjere dovedu do smanjenja broja zaraženih, ali isto tako puno je toga na osobnom odabiru i ponašanju svakog građanina i turista, naročito mladih koji dolaze na ljetovanje u Hrvatsku", kazao je Beroš za N1.

"Nema mjesta prevelikoj zabrinutosti, pomno pratimo stanje na terenu i sada, jednako kao i ranije, očekujemo punu ozbiljnost i naših građana i stranih turista od svih da poštuju sve mjere samozaštite.

Kući se treba vratiti punih baterija, ali i u punom zdravlju, zato molim roditelje i apeliram na sve mlade iz koje god države da dolaze, neka pripaze na ponašanje i drže se mjera koje su internacionalne i iste u svim zemljama. Tako će se smanjiti širenje zaraze i kod nas, ali i po povratku u svoju zemlju", rekao je ministar.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

BR
Branitelj2020
12:36 15.08.2020.

Hvala super Villi. Kada skupim novce za otići na more kupati ću se sa kirurškom maskom na licu a pri tome ću misliti na neodgovorno ponašanje Plenovića i ostalih licemjernih HDZ-ovac prilikom slavlja u stožeru izbornoj noći.