trebaju pomoć

Apel s Farmice: Dok ne vratimo dugove, ne možemo nastaviti graditi azil

Foto: Privatni album
Foto: Privatni album
Foto: Privatni album
Foto: Privatni album
Foto: Privatni album
Foto: Privatni album
Foto: Privatni album
Foto: Privatni album
Foto: Privatni album
Foto: Privatni album
07.06.2020.
u 11:00
Našički volonteri prije dvije godine počeli su ostvarivati svoj san. Na Farmici su do sada, uz pse i mačke, spas našle i brojne druge životinje
Pogledaj originalni članak

Kad su prije dvije godine počeli graditi svoj azil iz snova, volonteri našičke udruge za zaštitu životinja Farmica znali su da su pred njima teški dani. Ideja im nije nedostajalo, ali im je zato uvijek manjkalo novca.

Na farmi od 35.000 metara četvornih nadomak grada, a kupili su je uz pomoć donatora, vrlo brzo spas su našle brojne životinje, zbrinuli su i magarca, ponija, četiri svinje, koke i patke, devet koza. Tu je trenutno i više od 50 pasa i desetak mačaka. Azil iz snova raste iz dana u dan, gotova je kanalizacija, a pri kraju su i radovi na boksovima za smještaj pasa.

Foto: Privatni album

Do sada su uložili nekoliko stotina tisuća kuna, no dio materijala za gradnju nabavili su 'na dug', I dok ga ne riješe, ne mogu dalje.

– Dužni smo 8274 kune. Tek kad platimo ove račune možemo nastaviti s radovima – kažu nam iz Udruge. Uz sve, tu su i veterinarski troškovi, uvijek je netko bolestan, treba ih cijepiti, čipirati, kastrirati. A nešto trebaju i jesti.

Bez donatora ne mogu dalje, pomoći im možete uplatom na račun Udruga Farmica, HR5923400091110916596. Što sve rade možete pratiti i na njihovoj Facebook stranici.

 

Hvalevrijedna suradnja

Hrvatske i njemačke snage zajedno donose novu eru liječenja tumora uz korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar Gilles Auguste Kremer
Gilles Auguste Kremer
12:56 07.06.2020.

A ljudi kopaju po kontejnerima...