Proziva i premijera

Anto Đapić: Nećemo dozvoliti da se od Vukovara stvori Belfast

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Anto Đapić: Nećemo dozvoliti da se od Vukovara stvori Belfast
16.01.2013.
u 15:36
Srpsko pitanje u Hrvatskoj riješeno je mačem koji su sami odabrali jer su prvo oni dignuli mač na Hrvate
Pogledaj originalni članak

Očekujem od SDSS-a da povuku svoj prijedlog o uvođenju dvojezičnosti u Vukovaru. Interes hrvatskih Srba je da se integriraju u zajednicu, a da ostanu u getu. Na ovaj način najviše će štete napraviti sami sebi, rekao je Anto Đapić, počasni predsjednik HSP-a na današnjoj konferenciji za novinare u Vukovaru. Govoreći na ovu temu, Đapić je rekao da je srpsko pitanje u Hrvatskoj riješeno mačem koji su sami odabrali jer su prvo oni dignuli mač na Hrvate.

Poručio je da neće proći pokušaji da se od hrvatskog Podunavlja napravi sjeverna Irska. Rekao je i da su prava nacionalnih manjina u Hrvatskoj zapravo sublimirana prava iz cijele Europe tako da manjine nigdje nemaju toliku razinu prava kao u Hrvatskoj. Smatra i da je stoga vrijeme da se promjene neke odredbe Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina. Prozvao je i premijera Zorana Milanovića zbog potpore uvođenju ćirilice u Vukovar i za kojega je rekao da u vrijeme ovakvih problema i poslije svih uvreda iz Srbije odlazi u Beograd na mala vrata kako bi se sastao s Ivicom Dačićem.

– Ne razumijem taj politički potez i ne znam koji je cilj tog posjeta. Ide u Beograd u neslužbeni posjet tako da se neće svirati ni hrvatska himna ni izvjesiti hrvatska zastava. Jedino ako bi u Vladinu zrakoplovu vratio u Hrvatsku branitelja Veljka Marića, koji je zatvoren u Srbiji, taj posjet bi imao smisla i dobio bi našu podršku – rekao je Đapić.

Posjet Vukovaru Đapić je iskoristio i da još jednom prozove pripadnike HSP-a dr. Ante Starčević za koje je rekao da su zbog sitnih sinekura, donoseći zajedno s HDZ-om i SDSS-om gradski Statut 2009. godine, izdali hrvatske interese u Vukovaru. Predstavnike HSPAS-a Đapić je nazvao otpadnicima HSP-a koji su spremni koalirati sa svima radi svoga interesa kao i političkim liliputancima i miševima. Pero Ćorić, glavni tajnik HSP-a dr. Ante Starčević, rekao je da kao katolik o pokojnicima misli sve najljepše i da stoga nema potrebe posebno komentirati riječi Ante Đapića.

– Činjenica je da je Anto Đapić politički pokojnik te da veći utjecaj u Hrvatskoj ima snijeg u Hondurasu od njegovih riječi. Sve izrečeno su neistine i političke konstrukcije. Statut grada Vukovara jest donesen i u tome su sudjelovali naši današnji vijećnici koji su u to vrijeme bili vijećnici HSP-a. Međutim, Statut je donesen i kao rezultat dogovora Ivo Sanader – Ante Đapić koji je poznat kao autokrat bez kojega se ni odluke u Saboru nisu mogle donijeti, a kamoli neka odluka na lokalnoj razini – rekao je Ćorić.

>>VIDEO Branitelji poručili: Vukovar nikada neće biti BYKOBAP

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 11

Avatar žič
žič
16:04 16.01.2013.

pa kaj se pak ovaj debeli javlja,vidi se iz priloženog da se približavaju izbori......

GY
gyekenyes
16:12 16.01.2013.

ili madjarski ili srpski Vukovar, trece nema

RO
robert98
16:03 16.01.2013.

Poslanje političara bi moralo biti da smiruju netrpeljivist i da rade na toleranciji i liječenju ratnih rana. Situaciju između Srba i Hrvata treba smirivati. Osim toga, mi Hrvati smo pobijedili i stoga možemo biti tolerantni jer to nije slabost nego pokazatelj veličine! Ovaj političar je čisti populist...