Dobri duh splitske Jadrolinije

Ante Mrvica proglašen Komunikatorom godine

Foto: Miranda Čikotić/PIXSELL
Ante Mrvica proglašen Komunikatorom godine
27.02.2018.
u 09:40
Uvijek sam tvrdio da sam tu zbog putnika, a ne oni zbog mene i da putnik treba točnu i pravovremenu informaciju, kaže Mrvica.
Pogledaj originalni članak

Komunikatorom godine proglašen je dr. sc. Ante Mrvica, doc. Odlučilo je to petnaest članova stručnog žirija 11. Grand PRixa Hrvatske udruge za odnose s javnošću.

U završnici izbora za prestižnu komunikacijsku titulu bili su i ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak, europarlamentarka Biljana Borzan, pukovnik Davor Turković te autori stranice Di su pare.

"Ante Mrvica hrvatski je pomorac, sveučilišni profesor te koordinator Jadrolinije za plovno područje Splita i Dubrovnika umirovljen krajem kolovoza 2017. godine. Svoj je posao obavljao samozatajno, pa se tijekom njegove karijere o njemu osobno nije mnogo znalo niti pisalo. S druge pak strane izvrstan je primjer kako iz pozicije koja je u službi građana, komunicirati u javnom interesu i za javnost. Ta komunikacija treba biti pouzdana, jednostavna i izravna sa svima - od putnika do novinara. Mediji su izuzetno cijenili i njegovu dostupnost, upravo onakvu kakvu očekuju i od drugih ljudi na sličnim položajima", rekao je Krešimir Macan, predsjednik žirija 11. Grand PRixa HUOJ-a.

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
30.07.2014., Split - Ante Mrvica, Jadrolinijin koordinator plovnog podrucja Split.
Foto: Nino Strmotic/VLM/PIXSELL
26.10.2009., Split - Koordinator Jadrolinije Ante Mrvica jucer je sjedio i pio kavu s kolegama. Photo: Nino Strmotic/VLM/PIXSELL
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
30.07.2014., Split - Ante Mrvica, Jadrolinijin koordinator plovnog podrucja Split.
04.07.2016., Split - Ante Mrvica dugogodisnji je koordinator Jadrolinija plovnog podrucja Split. Slavica Vukovic. Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL
Foto: Miranda Čikotić/PIXSELL
Ante Mrvica

U splitskoj luci Ante Mrvica je proveo 27 godina, a o svojem je poslu kazao:

"Uvijek sam tvrdio da sam tu zbog putnika, a ne oni zbog mene i da putnik treba točnu i pravovremenu informaciju."

Nagrada za Komunikatora godine koju je prošle godine dobila Hrvatska gorska služba spašavanja, Mrvici će biti uručena na svečanosti Grand PRixa HUOJ-a u petak, 16. ožujka u 19.30 sati u hotelu Westin u Zagrebu.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

PR
propalismoFranjoskroz
09:57 27.02.2018.

Sad će komunisti koji se predstavljaju kao desničari napasti Mrvicu.Kako on a ne presvijetli Vlado