Deseta godišnjica članstva

Amerikanci čestitali Hrvatskoj: 'Vaša predanost NATO-u proširila je mir u regiji'

Foto: Borna Filić/PIXSELL
Amerikanci čestitali Hrvatskoj: 'Vaša predanost NATO-u proširila je mir u regiji'
01.04.2019.
u 10:44
"Na današnji dan prije deset godina Hrvatska se pridružila NATO-u. Od tada Hrvatska čvrsto preuzima obaveze članstva na više frontova. Naši vojnici služe rame uz rame u Afganistanu, Poljskoj i Kosovu"
Pogledaj originalni članak

Predanost Hrvatske NATO-u tijekom posljednjih deset godina značajno je proširila mir i prosperitet u cijeloj regiji, Europi i svijetu i pohvaljujemo hrvatsku vladu na izvrsnoj vojnoj suradnji, objavili su danas iz veleposlanstva Sjedinjenih Država u Hrvatskoj povodom 10. godišnjice članstva u NATO-u.

- Na današnji dan prije deset godina Hrvatska se pridružila NATO-u. Od tada Hrvatska čvrsto preuzima obaveze članstva na više frontova. Naši vojnici služe rame uz rame u Afganistanu, Poljskoj i Kosovu. Doprinosi Hrvatske međunarodnoj sigurnosti nisu ograničeni samo na NATO. Na primjer, Hrvatska je nedavno značajno doprinijela mirovnoj misiji UN-a u Libanonu. Nastavit ćemo biti partneri u misijama NATO-a kao što su "Ojačana prednja prisutnost" na Baltiku i "Odlučna potpora" u Afganistanu te  pohvaljujemo hrvatsku vladu na izvrsnoj vojnoj suradnji. NATO je danas jak zbog zajedničkih vrijednosti koje dijele Hrvatska, Sjedinjene Države i ostale članice - poručuju iz veleposlanstva. 

Hrvatska se iz vlastite teške povijesti devedesetih godina prošlog stoljeća pojavila kao  stvarni doprinositelj  regionalnoj stabilnosti i međunarodnoj sigurnosti, dodaju.

- Predanost Hrvatske Savezu tijekom posljednjih deset godina značajno je proširila mir i prosperitet u cijeloj regiji, Europi i svijetu - kažu i zaključuju: -  Zadovoljstvo nam je proslaviti ovu važnu točku u povijesti Hrvatske i NATO-a.

VIDEO Svečanost u povodu 10. godišnjice pristupanja RH u NATO

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 45

Avatar intimus500
intimus500
11:54 01.04.2019.

"Amerikanci čestitali Hrvatskoj" ... a srbo-ruso-jugofili na aparatima :)

Avatar heyhay
heyhay
11:26 01.04.2019.

Hvala ameri ,Hrvatska je za stabilnost u Europi i da čuva ostale narode od stvaranja velike srbije.

Avatar Urbani
Urbani
15:03 01.04.2019.

Najbolji savez u kojem je Hrvatska ikada bila, yugofili protiv!