ZLOČINAČKI PORIVI

Američki neurolog želi skenirati Fritzlov mozak

Foto: AFP
Američki neurolog želi skenirati Fritzlov mozak
22.04.2010.
u 15:09
Američki neurolog Kent Kiehl, koji je dosad skenirao više od 1200 mozgova ubojica i najtežih zločinaca, namjerava u sklopu projekta „Psihopati“ snimiti i mozak austrijskog monstruma Josefa Fritzla.
Pogledaj originalni članak

BEČ – Američki neurolog Kent Kiehl, koji je dosad skenirao više od 1200 mozgova ubojica i najtežih zločinaca diljem svijeta, namjerava u sklopu projekta „Psihopati“ snimiti i mozak austrijskog monstruma Josefa Fritzla (75), koji je 24 godine u podrumu svoje kuće u Amstettenu u zatočeništvu držao svoju kćer i silovao je, piše austrijski dnevnik “Heute“.

Isti izvor navodi da ovaj četrdesetgodišnji američki znanstvenik iz New Mexica snimajući mozgove uz pomoć vlastita mobilnog tomografa za magnetsku rezonanciju, koji je platio 2,5 milijuna dolara, smještena u 15 metara dugom kamionu, pokušava odgonetnuti zašto zločinci bez trunke osjećaja i sažaljenja ubijaju, muče i siluju.

Heute piše da se nikoga, pa tako ni Fritzla ne može prisiliti na sudjelovanje u američkom projektu, no da dosadašnje Kiehlovo iskustvo pokazuje da se gotovo svi zatvorenici dobrovoljno daju snimiti.

Znanstvenik Kiehl ističe da su dosadašnja istraživanja pokazala da je kod „psihopata dio mozga zadužen za osjećaje znatno smanjen“.

Josef Fritzl je 2009. godine pravomoćno osuđen za ubojstvo, silovanje, incest, ropstvo, protupravno oduzimanje slobode i teške prijetnje na doživotni zatvor i smješten u ustanovu za duševno oboljele zatvorenike u Steinu kraj Kremsa.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

KU
kukuriku
16:37 22.04.2010.

Frankestein-Junior....

OB
-obrisani-
23:39 22.04.2010.

Zar ovaj austrijski Slowenac Fritzel ima i mazak? No ak je tak, ondak je to nešt novo

UK
Ugo Kajvez
15:04 23.04.2010.

Ja bi predložio mozgove ovih na markovom trgu prvo, ........