MOGLE BI OJAČATI

Američke agencije upozoravaju: Rastuća prijetnja domaćeg terorizma

Foto: Reuters/PIXSELL
Američke agencije upozoravaju: Rastuća prijetnja domaćeg terorizma
17.03.2021.
u 23:43
Procjena koju je objavio Ured ravnatelja Nacionalne obavještajne službe kaže da rasno motivirani ekstremisti najvjerojatnije stoje iza napada na civile, dok su pripadnici desničarskih skupina obično usmjereni na policijsko i vladino osoblje te zgrade
Pogledaj originalni članak

Američke obavještajne agencije priopćile su u srijedu da rasno motivirani ekstremisti i desničarske ekstremističke skupine predstavljaju najsmrtonosnije terorističke prijetnje u zemlji te su upozorile da bi one ove godine mogle jačati.

Procjena koju je objavio Ured ravnatelja Nacionalne obavještajne službe kaže da rasno motivirani ekstremisti najvjerojatnije stoje iza napada na civile, dok su pripadnici desničarskih skupina obično usmjereni na policijsko i vladino osoblje te zgrade.

Agencije koje su dale svoj doprinos izvješću, uključujući FBI, Odjel za nacionalnu sigurnost i Nacionalni centar za protuterorizam, rekle su da domaći ekstremisti koji promiču bijelu rasnu superiornost nemaju razvijene odnose sa stranim ekstremistima te da je mali broj američkih ekstremista putovao i umrežavao se s inozemnim kolegama.

Agencije su priopćile da druge domaće ekstremističke kategorije koje zabrinjavaju ​​vladine istražitelje uključuju aktiviste za zaštitu životinja i zaštitu okoliša, prosvjednike protiv pobačaja, anarhiste i ljude koji se nazivaju suverenistima i vjeruju da imaju imunitet od vladinih ovlasti i zakona.

Agencije vjeruju da će nedavna politička i društvena zbivanja, poput tvrdnji bivšeg republikanskog predsjednika Donalda Trumpa i njegovih pristaša o prijevarama na američkim predsjedničkim izborima, ograničenja vezanih uz pandemiju koronavirusa, posljedica pobune na Kapitolu u SAD-u 6. siječnja i teorija zavjere, "gotovo sigurno potaknuti neke domaće ekstremiste da se ove godine uključe u nasilje".

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 11

Avatar Pravosudac
Pravosudac
00:12 18.03.2021.

Nakon što je nestalo zamišljenih vanjskih terorista, logično je okrenuti se zamišljenim unutarnjim teroristima.

NE
Nepokolebljiv
23:57 17.03.2021.

Je, je! Tako je bilo u Drekoslaviji u doba copava pedofila: kada nije bilo kave ili secera ili benzina ili putra onda su nas kljukali opasnim neprijateljima koji ce napasti drzavu pa raja kopala rovove, radili besplatne dane ili se odricali poneke dnevne zarade. Sada da raja ne vidi da je u dva mjeseca gorivo poskupilo 20%, 400 tisuca ljidi ostalo bez posla zabranom vadenja nafte i plina na drzavnoj zemlji, 20 tisuca direktno otpustenih s gradnje naftovoda koji je Biden zaustavio prvi dan na vlasti, da je cjepljenje sporije nego u doba Trumpa a ekonomija usporava u demokratskim drzavama.

BE
Bellybutton
06:34 18.03.2021.

Samo vam pokazuje koliko su kompetitivne sigurnosne agencije poput FBI-a, ovo su zaključili i za 2020., da najveću prijetnju sigurnosti USA predstavlalju bijele supremacističke skupine. Znači ne antife i BLM koji su otvoreni marksisti, ruše spomenike, pale američke gradove, dućane, policijske postaje i uzrokuju neviđeno nasilje i netrepeljivost, glavna prijetnja su bijelci koji skuže da ih je manje od 60% u ukupnom udjelu stanovništva Amerike i da se trenutačno nad njima odvija genocid.