šuma adica

Alkari i alkarski konji stigli u Vukovar

alkari
alkari
alkari
alkari
alkari
alkari
alkari
alkari
25.04.2017.
u 19:27
Za 26 plemenitih životinja osigurane su pokretne staje smještene ispod cerade šatora.
Pogledaj originalni članak

Od ovoga tjedna park šuma Adica, kod Vukovara, privremeni je dom više od 20 alkarskih konja koji će 6. svibnja u Vukovaru trčati Svečanu Sinjsku alku.

Za 26 plemenitih životinja osigurane su pokretne staje smještene ispod cerade šatora. Tu su i dovoljne količine hrane, vode, a što im je najvažnije tu su i alkari koji ih jašu i osobe koje i inače vode brigu o njima.

Nekoliko alkara danas su, zajedno sa svojim konjima, po prvi put danas trčali stazom u Županijskoj ulici gdje će se trčati alka. Između tribina koje primaju preko 5.000 gledatelja postavljena je staza napravljena od zemlje i pijeska koja se nabija valjcima.

Staza bi prema planovima morala biti gotova do 29. travnja kada započinju svakodnevni treninzi koji će se moći i pratiti s tribina. Sve do tada konji će svoje uobičajene šetnje i istrčavanja imati u Adici.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

Avatar sindarela
sindarela
04:57 26.04.2017.

Mogla bi se i Vlada do godine preselit u Vukovar možda Vukovarcima onda bude bolje

BU
Bulaba
20:33 25.04.2017.

Tako je i Miro Bulj počeo, bio je alkarski momak i skupljao konjska govna po Sinju, a vidite ga sad, tri fakulteta, pet diploma, dva doktorata, osam katedri, tri Nobelove nagrade, sve zna, u sve se kuži.

NT
Nikola Turajlić-jaružalo
11:04 26.04.2017.

O dobri naš Hrvatski Bože velika Ti hvala i slava što si svom najvjernijem narodu dao toliko vjerodomoljubnih igara, da ovaj zaigran ni ne misli na kruh iz kartona solidarnosti (koji mu je ustegnut u Konzumovim trgovinama). U svakom slučaju ostalo je dvonošcima toplo varivo iz Caritasovih kazana i delicije koje su za njih odložili vjerodomoljubni slavodobitnici u kontejnerima solidarnosti. Nadam se da će Vukovarska alka postati tradicija, ne samo u Vukovaru već i na svim ostalim bojišnicama, gdje su vjerodomoljubi postigli veličanstvene pobjede.