Zahtjevi tržišta

Alen je osigurao dobro plaćeno radno mjesto iz studentske klupe

Alen je osigurao dobro plaćeno radno mjesto iz studentske klupe
04.05.2010.
u 16:27
Formulari za posao uz životopise množili su se na štandovima 12 tvrtki koje su na osječkoj Ekonomiji “regrutirale“ mlade i visokoobrazovane kadrove.
Pogledaj originalni članak

Za Osječanina Alena Pekića nema problema. Buduće radno mjesto osigurao si je već u studentskoj klupi.

Najbolji među 3000

Jedina dvojba koja će ga pričekati s diplomom u ruci bit će – koju državu izabrati za posao. Naime, on je jedini u proteklih šest godina, između više od 600 prijavljenih hrvatskih studenata prošao testiranja i zadovoljio direktore multinacionalne kompanije P&G.

Svoj životopis na njihovu štandu Career daya na osječkom Ekonomskom fakultetu ostavio je prije samo godinu dana.

– Čeka me posao u IT sektoru, vjerojatno u Zagrebu, a ako tu ne bude mjesta, onda mogu birati državu gdje ću otići jer sam prošao selekciju između 3000 studenata iz cijeloga svijeta. Isplati se biti dobar, iako mojega budućeg poslodavca nisu toliko zanimale ocjene, koliko praktična znanja i osobnost. Ovo je ostvarenje mojih ambicija, jer sam se u početku dvojio između Microsofta i P&G-a – kaže Alen, odličan student treće godine poslovne informatike osječke Ekonomije i aktualni predsjednik ogranka AIESEC-a, koji se osmi put prihvatio organizacije Career daya 2010. ili “Posla nadohvat ruke“.

Tražene struke

Za oko 25.000 studenata Sveučilišta J. J. Strossmayera to je prilika da u direktnom kontaktu “odškrinu“ vrata svojih budućih poslodavaca. Formulari za posao uz životopise samo su se množili na štandovima 12 tvrtki koje su jučer stigle na osječku Ekonomiju u “regrutaciju“ mladih i visokoobrazovanih kadrova.

– Lani smo zaprimili oko 50 životopisa, a kad smo ljude nakon toga počeli zvati zbog posla, bili su ugodno iznenađeni. Posebice nas zanimaju mladi inženjeri prehrambene tehnologije. Pri izboru nisu nam toliko važne ocjene koliko nam je bitna osobnost koju kandidat treba imati kao i želja za nadogradnjom znanja – tumači Vesna Pervan, voditeljica ljudskih potencijala u osječkoj Karolini, koja je članica multinacionalne kompanije Lorenz Bahlsen. Iskustvo Karoline govori da studenti određenih struka brzo nalaze posao.
– Većina kandidata za koju smo lani bili zainteresirani, kad smo ih pozvali već su bili zaposleni – kaže V. Pervan.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.