NIJE HTIO NIŠTA KOMENTIRATI

Aleksandar Vučić: Prihvaćam Plenkovićevu ispriku zbog ploče u Jasenovcu

19.12.2016.
u 16:38
Vučić i rekao i da je čuo u intervju hrvatskog premijera Andreja Plenkovića da voli čokoladu i ne obraća pozornost na to gdje je proizvedena
Pogledaj originalni članak

Srbijanski premijer Aleksandar Vučić ocijenio je u ponedjeljak da u Hrvatskoj "postoje događaji i kojima Srbija ne može biti zadovoljna" i poručio da prihvaća ispriku hrvatskoga kolege Andreja Plenkovića zbog table s ustaškim pozdravom u Jasenovcu te je spreman rješavati probleme dijalogom i bezuvjetno.

– Pažljivo sam pratio intervju Plenkovića, dva puta sam ga pročitao i zapisao sve što je zanimljivo, ali ne bih ništa komentirao. Za svaku sam vrstu razgovora u ime Srbije i vlade, bez ikakvih uvjeta – rekao je Vučić danas novinarima.

– Važno je da razgovaramo. Važno da se stvari rješavaju dijalogom. Ja sam za svaku vrstu razgovora bez ikakvih uvjeta. Može li to donijeti rezultate – pitanje je, jer su nam pogledi različiti – odgovorio je Vučić na pitanje da prokomentira aferu čokoladica iz Srbije koje je predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović poklonila djeci ratnih veterana u Dubrovniku, a zatim se ispričala javnosti.

Vučić i rekao i da je čuo u intervju hrvatskog premijera Andreja Plenkovića da voli čokoladu i ne obraća pozornost na to gdje je proizvedena.

– Inače, nisam Plenkoviću osobno zamjerio zbog ploče. Nije ju on postavio, ali postoje događaji u Hrvatskoj za koje jednostavno ne možete reći da ste njima zadovoljni, niti im se možete radovati – rekao je Vučić.

Premijer Andrej Plenković u nedjelju se ispričao svima koje vrijeđa postavljanje ploče u Jasenovcu na kojoj je uklesan ustaški pozdrav "Za dom spremni", ali je rekao i da je ta ploča podignuta poginulim hrvatskim braniteljima i da je riječ o pitanju na koje se ne može tako jednostavno odgovoriti.

>> Vučić uoči posjeta Moskvi citirao Tita

>> Vučić: Nitko neće ponižavati Srbiju, osobito ne Hrvatska koja je falsifikat europskih vrijednosti

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 104

Avatar plimni_val
plimni_val
17:01 19.12.2016.

Kad bi ti "bio zadovoljan događajima u Hrvatskoj" onda Hrvati ovdje ne bi ni živjeli.

Avatar Udruga_obrisanih
Udruga_obrisanih
16:45 19.12.2016.

a tko se to tebi za bilo što ima ispričavati?

PR
principjelannotsdp
17:04 19.12.2016.

Pa nije se ispričao Vučiću nego žrtvama. Ovaj Vecernji je zbilja prešao sve granice loše informacije. Od svih je jedino Plenković normalan čovjek.