pitanje kosova

Aleksandar Vučić brani sporazum po cijenu pada vlade

Foto: Screenshot YouTube
Aleksandar Vučić brani sporazum po cijenu pada vlade
25.04.2013.
u 21:29
Vučić je rekao da je vlast spremna i na refendum, ali će o tome odluku morati donijeti upravo Srbi sa sjevera Kosova i "pri tome jamčiti kako će provesti odluku referenduma, kakva god bila".
Pogledaj originalni članak

- Neka padne vlada ali sporazumu neće biti poništen, a odluka iz Bruxellesa za Srbiju je jedina prava, jedina koja zemlji osigurava budućnost, pri čemu je najvažnije da u primjenu sporazuma ne ulazimo razjedinjeni - rekao je danas prvi potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić nakon sastanka s vođama Srba sa sjevera Kosova koji odbijaju sporazum i najavljuju prosvjede i u Beogradu, prenose mediji u Srbiji. 

Vučić je rekao da je vlast spremna i na refendum, ali će o tome odluku morati donijeti upravo Srbi sa sjevera Kosova i "pri tome jamčiti kako će provesti odluku referenduma, kakva god bila".

- Ako u utorak priopće da je to njihov izbor, imat ćemo rok od 15 dana i završit ćemo i tu priču - rekao je Vučić dodajući kako "za odluku iz Bruxellesa državni vrh snosi maksimalnu odgovornost, a ako građani misle drukčije, onda netko drugi treba voditi zemlju". Ocjenjuje kako loše o sporazumu misli "pet, šest posto građana koji bi zemlju i dalje dijelili na domoljube i izdajnike" dok većina misli kako je vlada napravila dobro za građane prihvaćajući sporazum.

Govoreći o kritici Srpske pravoslavne crkve na sporazum posebice točke 14 koja za SPC "znači priznanje neovisnosti Kosova", Vučić je jasno rekao neka SPC gleda svoja posla dok ih narod ne izabere da vode državu. - To je točka koja je prepisana iz nekoliko akata koje smo do sada imali. To je potpuno besmislena rečenica koju su oni nazvali krunskim dokazom kako smo priznali Kosovo. Nemojte izmišljati gospodo, jer oni koji su sudjelovali u pisanju tih tekstova su to potpisivali mnogo godina prije toga - rekao je Vučić zagonetno, očito jako ljut.

>>Radmanović: Kada pola UN-a prizna Kosovo, RS se odcjepljuje

britanski mediji pišu

Raspada li se kraljevska obitelj? Problemi u odnosima se nižu, a teške dijagnoze omiljenih članova brinu fanove

Dvoje ljudi vodi tešku borbu, a u javnosti su uvijek nasmijani i dobro raspoloženi. Mašu svojim obožavateljima jednako kao što su im mahali kada su pucali od zdravlja i na stolu su im bila samo najfinija jela u najskupljim porculanskim tanjurima. Takvom životu sada se mogu samo nadati, a nadaju se i njihovi fanovi koji budno prate svaki njihov korak i zamišljaju kako bi im život bio bolji da su se rodili pod malo sretnijom zvijezdom. No barem je na ovom primjeru vidljivo da je ta sretnija zvijezda samo privid, a može nam biti i lekcija da uživamo u onom što imamo, ponajviše ako smo zdravi.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.