crne brojke u susjedstvu

Alarmantno stanje u Srbiji: Čak 3341 novozaraženih, kapaciteti bolnica su popunjeni

Foto: Reuters/PIXSELL
Koronavirus u Srbiji
Foto: REUTERS
Koronavirus u Srbiji
Foto: Reuters/PIXSELL
Koronavirus u Srbiji
12.11.2020.
u 16:15
U četvrtak je na COVID odjelima u bolnicama diljem Srbije bilo 3343 oboljelih, od kojih je 151 na respiratoru. Do sada je ukupno testirano 1.468.164 uzoraka i registrirano više od 70.000 zaraženih.
Pogledaj originalni članak

U Srbiji je posljednja 24 sata od posljedica infekcije koronavirusom umrlo 19 oboljelih, a među 13.008 testiranih potvrđen je još 3341 slučaj zaraze, priopćile su danas srbijanske zdravstvene vlasti.

Najviše novozaraženih je u Beogradu  - 1.368,  što je 41 posto od ukupnog broja zaraza potvrđenih u Srbiji od srijede do četvrtka.

Ministar zdravstva Zlatibor Lončar upozorio je danas da su bolnički COVID kapaciteti u Beogradu popunjeni.

Lončar je na sjednici Skupštine, na kojoj se raspravljalo o izmjenama i dopunama Zakona o zaraznim bolestima, naveo da je u srijedu otpušteno 250 covid pacijenata, ali da je ih 600 moralo biti primljeno na bolničko liječenje za posljednjih 15 sati.

U četvrtak je na COVID odjelima u bolnicama diljem Srbije bilo 3343 oboljelih, od kojih je 151 na respiratoru.

Do sada je ukupno testirano 1.468.164 uzoraka i registrirano više od 70.000 zaraženih.

Danas je održana i sjednica Kriznog stožera na kojoj je jedna od glavnih tema bila radno vrijeme kafića i klubova, a najavljeno je uvođenje novih mjera i ograničenja.

Član stožera Predrag Kon istaknuo je da se neophodno moraju definirati izolacija, karantena, javni prijevoz i mjere osobnih ograničenja kojih se svi moraju pridržavati, a utvrđene su nadležnosti i inspekcije.

Suština najavljenih izmjena je, po riječima dr. Kona, da mjere "omogućuju svima da rade svoj posao".

Kon je upozorio da građani "nikako nisu svjesni koliko je situacija ozbiljna".

Očekuje se da će nove epidemiološke mjere biti objavljene do kraja dana.

VIDEO: Mogu li se simptomi koronavirusa pojaviti i odmah nestati?

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

TR
trinaest
20:53 12.11.2020.

Kakve su to nepotrebne poruke mrznje cijelom jednom narodu??

Avatar Jevgeni Gromov
Jevgeni Gromov
19:59 12.11.2020.

Sobrudolf: Pazi šta želiš!! Može da ti se vrati kao bumerang!! Nemoj očekivati da se zaražavanja i umiranja od korona virusa dešavaju u Srbiji, a da Hrvatska toga bude pošteđena?! Meni jednostavno drago bude kada vidim da se broj zaraženih, kao i broj umrlih lica smanjio u Hrvatskoj, jer to znači i da se u Srbiji može isto očekivati...

DA
DarthVader
20:00 12.11.2020.

Srbi su nas presisali u koroni. Sve dolazi na svoje mjesto.