Terorizam

Al Qa'idin časopis savjetuje kako napraviti kućnu bombu

Al Qa'idin časopis savjetuje kako napraviti kućnu bombu
01.07.2010.
u 14:30
Časopis koji je počeo izlaziti u utorak i koji uređuje ogranak Al-Qaide u Jemenu mogao bi pomoći toj terorističkoj grupi da regrutira nove pripadnike u SAD-u i Europi.
Pogledaj originalni članak

Al-Qa'ida je pokrenula prvi internetski propagandni časopis na engleskom jeziku pod nazivom Inspire, javlja AP. Časopis koji je počeo izlaziti u utorak i koji uređuje ogranak Al-Qa'ide u Jemenu mogao bi pomoći toj terorističkoj grupi da regrutira nove pripadnike u SAD-u i Europi, navela je agencija.

- Novi je časopis očito namijenjen budućim sljedbenicima džihada u SAD-u i Velikoj Britaniji koji bi mogli biti sljedeći ubojice iz Fort Hooda ili bombaši s Times Squarea - izjavio je znanstvenik u Institutu Brookings i bivši dužnosnik CIA-e Bruce Riedel.

Promocija Al-Qa'idina časopisa na 67 stranica u utorak nije najbolje prošla jer su se mogle pojaviti samo prve tri stranice. U sadržaju je bio i članak pod nazivom "Napravite bombu u kuhinji svoje majke", u čijem je kratkom objašnjenju stajalo da je riječ o "detaljnoj, a kratkoj i lakoj uputi o tome kako sastaviti bombu od sastojaka koje možete pronaći u kuhinji" .

Uredništvo časopisa također je u uvodnom dijelu pozvalo čitatelje da šalju svoje članke, komentare i sugestije.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 11

OB
-obrisani-
14:40 01.07.2010.

napravite i ISPROBAJTE bombu u kuhinji svoje majke uz obavezno prisustvo oba roditelja i istomišljenika!

OB
-obrisani-
14:45 01.07.2010.

ovo su gluposti ,naši novinari nebi trebali prenosit ovakve vijesti,šta drugo oćekivati od terorista ,pa neće valjda teroristi objašnjavati narodu kako da sade cvijeće i da imaju od nećeg korist već kako će drugima nanijeti još veće zlo !

OB
-obrisani-
00:13 02.07.2010.

A i nisu nešto orginalni, tzv Anarhistička kuharica (The Anarchist Cookbook) pojavila se početkom \'70 ih i isto je imala “recepte“ za kuhinjske bombe.