MMF

Ako se ne pomogne Grčkoj, kriza bi se mogla preliti u EU

Foto: Reuters
Ako se ne pomogne Grčkoj, kriza bi se mogla preliti u EU
28.04.2010.
u 19:39
Čelni čovjek MMF-a naglasio je da svaki izgubljen dan povećava rizik od širenja krize.
Pogledaj originalni članak

Direktor Međunarodnog monetarnog fonda Dominique Strauss-Kahn jučer je upozorio da bi se kriza u Grčkoj mogla preliti na cijelu Europu te naglasio da svaki dan koji se gubi u rješavanju te krize povećava rizik od širenja krize na cijelu eurozonu.

Čelni čovjek MMF-a rekao je to na konferenciji za novinare u Berlinu nakon razgovora s njemačkim političkim vrhom. On ih je, naime, pokušavao nagovriti da podrže paket za spas Grčke. Njemačka kancelarka Angela Merkel kazala je da se odluka o tom paketu mora donijeti što brže, odnosno da treba ubrzati pregovore o njemu koji se vode između grčke vlade, MMF-a i Europske komisije. Izrazila je nadu da će razgovri biti okončani za nekoliko dana.

Nakon što je jučer na najnižu razinu spustila kreditni rejting Grčke, agencija Standard&Poor's snizila je i kreditni rejting Španjolske, i to s AA na AA+. U obrazloženju stoji da su izgledi za gospodarski rast u toj zemlji dugoročno vrlo mali, osobito nakon kolapsa građevinarstva koje je bilo obilato kreditirano.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

BL
Bljakonja
20:06 28.04.2010.

Ovaj najavljuje ono kaj su već izrežirali u nekoj od masonskih loža, i kaj je očito neminovnost... Dakle - pripremimo se na novu krizu, recesiju, antirecesijske mjere, stezanje remena...blabla

MA
MagicSerb
02:13 29.04.2010.

Grčka je već otpisana, samo što niko nema mooda da vam to kaže, pa se evo ja, moodonja, to usuđujem saopštiti. I ne samo Grčka, odmah za njom padaju Portugal i Španija, pa baltičke zemlje, a onda i ostale balkanske prćije. Što pre ovaj i ovakav (truli kapitalistički) sistem zahvati što više zemalja, pre će mu se početi tražiti alternativa zasnovana na poštenijim i humanijim osnovama.

UK
Ugo Kajvez
12:47 29.04.2010.

EU = YU .. na kvadrat !!