PROBLEMI U SAVEZNIŠTVU

Ako Donald Trump napadne Iran, SAD i Izrael postaju mete

Ako Donald Trump napadne Iran, SAD i Izrael postaju mete
22.08.2018.
u 11:02
- Amerikanci tvrde da trebamo prihvatiti sve što oni kažu. To onda nisu pregovori, već diktatura
Pogledaj originalni članak

Visoki iranski klerik upozorio je Washington u srijedu da će SAD i njegov saveznik Izrael postati mete ako Amerikanci napadnu Iran, što je nastavak prijetnji nakon ponovnog uvođenja sankcija SAD-a Iranu.

Ahmad Hatami rekao je tijekom molitve u Teheranu da je neprihvatljivo što je Donald Trump izrazio spremnost na izravne razgovore s iranskim vođama s obzirom na to da američki predsjednik želi da Teheran povuče program balističkih projektila i da se ograniči iranski utjecaj u regiji.

"Amerikanci tvrde da trebamo prihvatiti sve što oni kažu. To onda nisu pregovori, već diktatura. Islamska Republika i iranski narod borit će se protiv diktature", rekao je Hatami, prenosi novinska agencija Mizan.

"Cijena ratovanja s Iranom bila bi vrlo visoka za Ameriku. Oni znaju da će SAD i njihov glavni saveznik Izrael postati mete ako naude Iranu i na najblaži mogući način", poručio je Hatami.

Hatami nije rekao koje bi snage izvršile takve napade, ali je Iran ranije objavio da projektilima može naciljati izraelske gradove u slučaju prijetnji. Iran ima i saveznike u regiji, uključujući libanonski Hezbolah.

Predsjednik Irana Hasan Rohani rekao je u utorak da neustrašive vojne snage Islamske Republike odvraćaju Washington od napada i obećao jačanje vojne moći Irana.

>> Pogledajte mjesta koja baš nitko ne smije vidjeti preko Google Mapsa

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 14

ZA
Zapadnjak
13:13 22.08.2018.

od dvije skupine koje se mrze zbog bilo kojeg razloga, meta je onaj tko je slabiji, da je Iran jaci od SAD-a, SAD bi bio meta, da je egipat prije 300 godina bio jak, engleska bi bila njihova kolonija - drugim rijecima, svi ovi povijesno slabiji bi se da su dovoljno jaki ponašali u najmanju ruku jednako kao zapad, a vjerojatno značajno gore i zločinačkije stoga ne vidim niti jedan razlog zašto bih podržavao takve umjesto SAD-a ili bilo koje druge zapadne zemlje...

Avatar Foton
Foton
15:10 22.08.2018.

Opet jedna budala koja izaziva Ameriku, a znamo kako bi to mogle zavrsiti, Americi nista, a oni u kamenom dobu. To je kao da se ja pretim Crocopu, a poslje me sastavljaju u nekakvoj bolnici.

0
0
14:43 22.08.2018.

Iranci nisu loši ljudi bez obzira na vjeru koja je danas vrlo konfliktna....ali svaki otpor Irana je smješan. Jedan Izrael ima nekoliko puta veći državni proračun od Rusije.