bit će još akcija

Akcija pošumljavanja Park šume Adica kod Vukovara

Foto: Branimir Bradarić
Akcija pošumljavanja Park šume Adica kod Vukovara
18.02.2018.
u 13:19
Najvažnija je poruka da mladima ostavljamo u nasljeđe pozitivne stvari i pozitivne priče, a svakako je ekološki sustav grada Vukovara i park šuma Adica jedna od tih stvari, rekao je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava.
Pogledaj originalni članak

U organizaciji Grada Vukovara i Hrvatskih šuma – šumarije Vukovar u vukovarskoj Park šumi Adica održana je akcija pod nazivom Drvo zasadi - Adicu pomladi. Radi se o akciji pošumljavanja Adice koju Vukovarci nazivaju i „plućima grada“.

U okviru akcije zasađeno je 1125 sadnica drveta od čega 900 sadnica hrasta i 225 sadnica jasena.

- Mislim kako smo napravili dobro djelo za buduće generacije, za našu djecu i unuke koji su danas bili s nama. Najvažnija je poruka da mladima ostavljamo u nasljeđe pozitivne stvari i pozitivne priče, a svakako je ekološki sustav grada Vukovara i park šuma Adica jedna od tih stvari, rekao je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava.

Najavio je kako će na jesen, opet u suradnji s Hrvatskim šumama, biti organizirana još jedna akcija u kojoj će, kako je rečeno, biti pokazano zajedništvo ne samo na razini grada nego i na razini cijele Hrvatske.

- Postoji niz prijedloga i ideja, a među njima i onih da se akcije sadnje drveća po svim glavnim ulicama organiziraju svake jeseni i proljeća. Plan nam je da Vukovar poput Osijeka prometnemo u grad kojeg prati glas o lijepim parkovima i uređenim zelenim površinama, rekao je Penava.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar anti_komunist
anti_komunist
14:23 18.02.2018.

jel bio koji dzabalebaros iz centra za mirovine studije ili mladi antifasist u akciji sa lopatom u ruci....??...