Ahmadinedžad za napad na vojne zapovjednike optužio Pakistan

Foto: Reuters
Ahmadinedžad za napad na vojne zapovjednike optužio Pakistan
19.10.2009.
u 09:05
Ahmadinedžad je pozvao pakistanske vlasti da uhite napadače za koje iranski dužnosnici vjeruju da dolaze iz te zemlje.
Pogledaj originalni članak

Iranski predsjednik Mahmud Ahmadinedžad optužio je pakistanske tajne agente za upletenost u samoubilački napad na jugoistoku zemlje u kojem je ubijena skupina visokopozicioniranih dužnosnika iranske Revolucionarne garde.

Ahmadinedžad je pozvao pakistanske vlasti da uhite napadače za koje iranski dužnosnici vjeruju da dolaze iz te zemlje. U napadu u gradu Sarbazu nedaleko od granice s Pakistanom jučer su poginule 42 osobe, među njima i petorica dužnosnika ideološke vojske iranskog režima Revolucionarne garde, a odgovornost za napad preuzela je sunitska pobunjenička skupina Jundullah (Alahovi vojnici).

Službeni Islamabad osudio je napad i odbacio tvrdnje iranskih vlasti da se vođa Jundullaha nalazi u Pakistanu. Iranski dužnosnici i mediji ranije su optužili Veliku Britaniju i Sjedinjene Države da stoje iza napada.

Revolucionarna garda najavila je žestoku odmazdu.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 36

Avatar Sidewinder
Sidewinder
09:40 19.10.2009.

Sizif: Kako će odmazda izgledati... Kao kod svih paranoično-psihopatskih režima bit će \"demokratskog\" vješanja, zatvaranja, mučenja, silovanja i kolektivnih nestanaka svih imalo sumnjivih gradjana.

OB
-obrisani-
09:42 19.10.2009.

Da, one koje nece demokratski objesiti, oni ce nestati u nóci i magli ... nacht und nebel metoda ...

OB
-obrisani-
09:26 19.10.2009.

\"Revolucionarna garda najavila je žestoku odmazdu.\" Mogu si zamisliti kako ce ta odmazda izgledati... Od 1980 godine u Baluchistanu objeseno ili drugacije ubijeno od strane iranskog rezima mula i ajatola je vec vise od 10 000 sunita. Barem prema izjavi vodje Jundallaha ...