POJAČANJE

U Agrokor ulazi i Zvonimir Mršić, Todorić daje ostavku u NO Belja

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Zvonimir Mršić
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Zvonimir Mršić
Foto: Luka Stanzl/Pixsell
Zvonimir Mršić
Foto: Luka Stanzl/Pixsell
Zvonimir Mršić
Foto: Luka Stanzl/Pixsell
Zvonimir Mršić
Foto: Luka Stanzl/Pixsell
Zvonimir Mršić
Foto: Luka Stanzl/Pixsell
Zvonimir Mršić
06.06.2017.
u 16:54
Timu Izvanredne uprave Agrokora, na čelu s povjerenikom Vlade Antom Ramljakom, pridružio se i Zvonimir Mršić
Pogledaj originalni članak

Timu Izvanredne uprave Agrokora, na čelu s povjerenikom Vlade Antom Ramljakom, pridružio se i Zvonimir Mršić. Mršić će u Upravi izvršavati dužnost savjetnika Izvanrednog povjerenika za poslovnu grupu hrana u Agrokoru, odnosno sav sektor prehrane.


Zvonimir Mršić od 2012. preuzeo je poziciju predsjednika Uprave Podravke, na kojoj je ostao sve do 2016. Na navedenoj poziciji odgovoran je za 'ukupnu strategiju i poslovni razvoj, evaluaciju poslovnih prilika i potencijala razvoja, uključujući i preuzimanja i spajanja te razvijanje odnosa s ključnim dionicima kompanije' - stoji u Mršićevom životopisu.

Bitno je spomenuti da je tijekom perioda njegovog upravljanja Podravkom ostvaren rast prihoda od čak 6 posto.

Konzum dobio novog predsjednika Uprave

Uz Zvonimira Mršića kao novog savjetnika, promjene su se dogodile i u Upravi Konzuma d.d. Tako je na sjednici Nadzornog odbora donesena najprije odluka o promjeni predsjednika Uprave društva te proširenju Uprave koja će tako ukupno brojati četiri člana.

Novi predsjednik Uprave Konzuma d.d. je Slavko Ledić. Njegov novi najuži suradnički tim činit će Uprava sa slijedećim članovima: Ines Lozić, članica Uprave za financije, Zoran Mitreski, član Uprave za nabavu te Ivan Šantorić, član Uprave za maloprodaju i logistiku. Dosadašnji predsjednik Uprave Teo Vujčić, nastavit će svoju karijeru u Agrokoru na poziciji savjetnika za maloprodaju Izvanrednog povjerenika za Agrokor, a djelovat će unutar Koordinacijske skupine.

Agram protiv opoziva Todorića

Na današnjoj Skupštini Belja d.d., Agrokor je predložio opoziv g. Ivice Todorića s mjesta člana i predsjednika Nadzornog odbora, a predstavnici Agram grupe, manjinskog dioničara koji je udjele stekao temeljem repo ugovora, glasali su ponovo protiv njegovog opoziva.

Na prijedlog Agrokora Skupština je izabrala Vladimira Bošnjaka i Ivicu Tomljenovića za nove članove Nadzornog odbora.  

Gospodin Ivica Todorić je Agrokoru danas potvrdio da će ostavku na mjesto člana i predsjednika Nadzornog odbora podnijeti sutra, stoji u priopćenju.

 

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 19

PU
Pukovnik
15:44 06.06.2017.

Evo ga! Ovo je sluzbeni kraj AGROKOR-a. Mrsic je stvarno izuzetno kompetentan za managersku poziciju jer je obrazovan na vrhunskoj Kumroveckoj akademiji a radno iskustvo je stekao kao gradonacelnik provincijskog gradica. Ali kako su korumpirane elite djelili plijen AGROKOR-a dok ih je gazda hranio tako ce sad zajednicki ti lesinar kidati meso iz lesine koncerna dok crkava. Uhljebiti se pa taman trajalo mjesec dana to je sad moto. Povraca mi se. To nikad nece prestati.

Avatar Anemični guzonja
Anemični guzonja
16:00 06.06.2017.

To je onaj što je u srcu Podravkaš..? Dakle, do svoje 45 godine nemaš niti dana u biznisu. Pravom biznisu. Niti jednog dana. Rad u public relations nije biznis. Postaješ gradonačelnikom uspavanog provincijskog gradića. Nakon toga te SDP, Zoran Milanović, stavi na čelo Podravke. Bez javnog natječaja!! Bez ikakvih referenci iz biznisa! Bez obzira što prije toga nikad nisi vidio bilancu, račun dobiti, išta konkretno iz biznisa...Otpuštaš ljude u Podravki i onda si uspješan manager..Tako to ide u lijepoj našoj.

Avatar juricamesko
juricamesko
16:02 06.06.2017.

nema sto sa ovakvim strucnjacima Agrokor ce na kraju u stecaj.