Ostaje pri stavu

Agim Ceku: Do kraja godine Kosovo dobiva svoju vojsku

Foto: Anto Magzan/PIXSELL
Agim Ceku: Do kraja godine Kosovo dobiva svoju vojsku
15.07.2013.
u 19:35
– Odmah ćemo izaći s preporukama našoj vladi i partnerima u NATO-u što je potrebno kako bi se osiguralo da Kosovo bude mirno i da bude u stanju pomoći očuvanju i izgradnji mira svuda u svijetu – rekao je Ceku.
Pogledaj originalni članak

Kosovski ministar obrane, Agim Ceku izjavio je agenciji Tanjug, nakon susreta s britanskim veleposlanikom na Kosovu Ianom Cliffom kako "ostaje pri stavu" da će Sigurnosne snage Kosova do kraja godine prerasti u Vojsku Kosova.

Podsjetio je kako je to "dubok proces koji zahtjeva vremena i koordinaciju" te da Priština na procjeni sigurnosnih potreba radi "u uskoj suradnji s međunarodnim partnerima". – Ovaj proces trebalo bi se okončati do kraja godine i odmah ćemo izaći s preporukama našoj vladi i partnerima u NATO-u što je potrebno kako bi se osiguralo da Kosovo bude mirno i da bude u stanju pomoći očuvanju i izgradnji mira svuda u svijetu – rekao je Ceku.

Na novinarsko pitanje o mogućem razmještaju kosovskih postrojbi na sjever Kosova, Ceku je pojasnio kako je to "dio sporazuma u Bruxellesu i o slanju snaga na sjever trebala bi se postići koordinacija s Kforom". Britanski veleposlanik Ian Cliff je izjavio kako je "Ujedinjeno Kraljevstvo očekivalo da će odluka o ostvarivanju punih operacijskih kapaciteta Sigurnosnih snaga Kosova biti donesena prije" te pojasnio kako se "Kosovo sada nalazi u fazi ponovnog razmatranja sektora sigurnosti na Kosovu, koja bi se trebala okončati do kraja godine".

>>'Srpski žandari upadaju na Kosovo'

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.