DAVOR ŠKRLEC:

'Agencija za ugljikovodike i Vlada prekršile su Zakon o zaštiti okoliša'

Foto: Screenshot Youtube
Davor Škrlec
23.01.2015.
u 12:23
Očekujem da Zmajlović, Vrdoljak i Dorić konačno počnu raditi po zakonima RH, poručio je Škrlec
Pogledaj originalni članak

Agencija za ugljikovodike i Vlada Republike Hrvatske prekršile su Zakon o zaštiti okoliša u slučaju istraživanja i eksploatacije ugljikovodika u Jadranu, rekao je danas Davor Škrlec, zastupnik ORaH-a u Europskom parlamentu. Škrlec napominje da su se sve aktivnosti uključujući istraživanje koje je proveo Spectrum mogle provesti tek nakon što Sabor usvoji na prijedlog Vlade, Strategiju upravljanja morskim okolišem i obalnim područjem.

Postojeći Zakon o istraživanju i eksploataciji ugljikovodika nije usklađen s Direktivom 2013/30/EU o sigurnosti priobalnih naftnih i plinskih djelatnosti, napominje Škrlec u priopćenju. Navodi kako je donošenje Strategije upravljanja morskim okolišem i obalnim područjem obveza Republike Hrvatske da izvrši prijenos Direktive 2008/56/EZ Europskog parlamenta i Vijeća od 17. lipnja 2008. o uspostavljanju okvira za djelovanje Zajednice u području politike morskog okoliša u svoj pravni poredak, ali i da je u javnom interesu i jedini način kako se može osigurati održivi razvoj Republike Hrvatske na otocima i priobalnom dijelu hrvatskog Jadrana.

 

"Pozivam stoga Vladu Republike Hrvatske da poštuje Ustav, izradom Strategije upravljanja morskim okolišem i obalnim područjem omogući građanima Hrvatske otvoreno i nepristrano izjašnjavanje o budućnosti hrvatskih otoka i priobalja te poništi dodijeljene dozvole za istraživanje i eksploataciju ugljikovodika. Očekujem da ministar zaštite okoliša i prirode gosp. Zmajlović, ministar gospodarstva gosp. Vrdoljak i predsjednica Uprave Agencije za ugljikovodike gđa. Dorić konačno počnu raditi po zakonima Republike Hrvatske i u javnom interesu građanki i građana", zaključuje Škrlec.

>> Hoće li Jadran snaći sudbina Meksičkog zaljeva?

>> Deset velikih neistina o istraživanju ugljikovodika u Jadranskome moru

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 8

TR
tracy
13:13 23.01.2015.

Agencija za ugljikovodike- Alan Ford Agencija za gubljenje vremena i istrazivanje ruda.

TH
than
13:12 23.01.2015.

To je najmanje bitno. Bitno je da su izmislili jos jednu novu agenciju za uhljebljivanje podobnog kadra. Slijedeca je na redu Agencija za prodavanje magle.

Avatar upitnik.pita
upitnik.pita
13:38 23.01.2015.

...ili da prestanu raditi...