Predsjednički izbori u Afganistanu

Afganistan: Abdullah Abdullah povlači se iz predsjedničke utrke?

Foto: AFP
Afganistan: Abdullah Abdullah povlači se iz predsjedničke utrke?
31.10.2009.
u 08:35
Abdullah je pozvao na ostavku ključnih izbornih dužnosnika, ministara i pokrajinskih guvernera kako bi se smanjile prijevare i korupcija u drugom izbornom krugu
Pogledaj originalni članak

Abdullah Abdullah protukandidat Hamida Karzaia u drugom krugu predsjedničkih izbora u Afganistanu vjerojatno će se povući iz predsjedničke utrke, javljaju BBC i CNN.

Abdullah je pozvao na ostavku ključnih izbornih dužnosnika, ministara i pokrajinskih guvernera kako bi se smanjile  prijevare i korupcija u drugom izbornom krugu. Rok za ostavke istječe danas, a sudeći prema informacijama s terena to se neće dogoditi pa će Abdullah izaći iz utrke za predsjednika Afganistana.

S druge pak strane bivši američki veleposlanik u Afganistanu Zalmay Khalilzad rekao je za CNN kako misli da Abdullah nema dovoljno novaca za drugi krug izbora, te kako se boji da će dobiti manje glasova nego u prvom krugu, pa želi izbjeći izbornu blamažu.

Koji god bili pravi razlozi Abdullahovog mogućeg izlaska iz predsjedničke utrke, konačnu odluku donijet će on sam i to prema najavma danas ili najkasnije sutra.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 6

PR
prakator
08:59 31.10.2009.

Dobro si konju skonto da nisi vridan cilog svoga puka.Triba si davno otici kvinslingu jedan.

XY
xychhr200
11:30 31.10.2009.

Ne želim biti vulgaran, ali moram reći: SEREM SE NA VEČERNJAKOV \"FORUM\" zbog načina i \"kvalitete\" ocjenjivanja. Pa kad ćete konačno srediti to SRANJE..???

OB
-obrisani-
11:37 31.10.2009.

Prakator, ovaj sto trenutno vlada nece nigdje otici, vec njegov protukandidat....ovaj na slici je konj na koga se ameri jos uvijek klade, znaci on ostaje (bar za sada)..