Sisak

ABS Sisak privremeno obustavlja proizvodnju u Željezari

Foto: Tomislav Miletić/Pixsell
ABS Sisak privremeno obustavlja proizvodnju u Željezari
28.11.2015.
u 12:52
Od 1. prosinca na burzu rada će stotinjak radnika Željezare, menadžment ide u Italiju u matičnu firmu, dok će u pogonima ostati tek desetak radnika na održavanju
Pogledaj originalni članak

 ABS Sisak priropćio je kako proizvodnju u sisačkoj Željezari prekida privremeno. Naime, od 1. prosinca na burzu rada će stotinjak radnika Željezare, menadžment ide u Italiju u matičnu firmu, dok će u pogonima ostati tek desetak radnika na održavanju.

"Zbog teškog razdoblja na tržištu čelika kroz koje trenutano prolaze svi europski proizvođači čelnika, ABS Sisak je donio odluku o  privremenoj obustavi proizvodnje, počeviši od 1. prosinca za iduće kvartalno razdoblje, a sve zbog nedostatka narudžbi. Plan je da se aktivnosti ponovo pokrenu čim to omoguće uvjeti na tržištu", stoji u priopćenju kojeg potpisuje Marco Clemente, predsjednik Uprave ABS Sisak. Iz ABS-a potvrđuju kako su menadžere poslali u sjedište tvrtke u Udine "sa zadatkom da razviju projekte za budućnost".

Ističu kako žele nastaviti razvijanje postrojenja i proizvodnju u Sisku.

"U ovom trenutku ABS Sisak nema namjeru prodati postrojenja, a sve njegove odluke su usmjerene na upravljanje ovim prijelaznim razdobljem na najolji mogući način. Daljnji dokaz da Danieli grupa vjeruje u ABS Sisak je da su prije nekoliko dana dioničari značajno povećali temeljni kapital ABS-a Sisak. Istovremeno, Društvo je svjesno da neke od nejgovih odluka ne mogu imati potpuno pozitivne posljedice za budućnost, ali ono kontinuirano radi na tome da dođe u povoljnije uvjete, spremno za ponovnu proizvodnju specijalnog čelaika", stoji u priopćenju ABS-a Sisak koje je sisačku Željezaru kupilo 2012. godine od bivšeg vlasnika, američkog CMC-a, a koji je proizvodnju obustavio 2011.

>> ABS konzervira pogone, odluka o gašenju čeka ljeto

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

Avatar 7Sisak6
7Sisak6
15:24 28.11.2015.

nista novo ali stvarno sramota,mogu pretpostaviti koji ce to desetak probranih ostati kao i mnogo puta dosada uvijek ista ekipa amoralnih ljigavaca i dupeuvlakaca nule od inzinjera i radnika koja se samo rotira kada novi vlasnik dodje sa nekima od njih ako ne i svima trebalo bi se pozabaviti pravosudje

IV
ivanjoksimovic
16:26 28.11.2015.

Tuzno je vise kako svaka vlast poslednjih 25 godina sustavno unistava taj grad.Sisacka zeljezara nekad je bila jedna od najjacih u Evropi, a sigurno najjaca na Balkanu. Zeljezara Smederevo koja je pored Sisacke i one u Zenici bila tek treca u bivsoj drzavi, danas zaposljava 5000 radnika, ima potpisan predprodajni ugovor sa vladom republike Kine, a poslednji put kada su velike peci privremeno gasene, 4500 zaposlenih je dobilo placeno odsustvo. Sada ispada da su najveci poslodavac Siska, tegovine Mlin i pekare.