Savršeni suputnik

Iščupali glavu robotu autostoperu: 'Moja ljubav prema ljudima neće izblijediti'

Foto: Facebook/hitchBOT
hitchBOT
Foto: Facebook/hitchBOT
hitchBOT
03.08.2015.
u 13:05
Taj robot, koji je stopirao diljem Amerike kao dio kanadskog znanstvenog eksperimenta, napadnut je u Philadelphiji.
Pogledaj originalni članak

"Moje tijelo je oštećeno, no vratio sam se doma svojim prijateljima. Ponekad se loše stvari dogode dobrim robotima! Moje putovanje je zasad došlo kraju, no ljubav prema ljudima neće izblijediti", piše u statusu na Facebook stranici robota hitchBOT-a.

Taj robot, koji je stopirao diljem Amerike kao dio kanadskog znanstvenog eksperimenta, napadnut je u Philadelphiji. Pronađen je bez glave i potpuno uništen te ga znanstvenici neće moći popraviti kako bi nastavio svoje putovanje, piše Mirror.

Savršeni suputnik

Simpatični robot, visok kao prosječno dijete, prošlog je ljeta viđen uz ceste diljem Kanade u iščekivanju dobrih vozača koji su ga vozili diljem države. Bio je zamišljen kao "savršeni" suputnik koji bi druge putnike zabavljao zanimljivim činjenicama.

Znanstvenici koji su ga napravili, pomoću GPS uređaja, su pratili njegovo kretanje, dok im je slao i fotografije sa putovanja svakih 20 minuta. Nisu uspjeli doznati tko su "zločesti" ljudi koji su nepovratno u subotu oštetili robota samo dva tjedna nakon kretanja na put po SAD-u. 

>>Robot ubio radnika zbog ljudske pogreške

>>Roboti gase ljudske poslove

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.