NASA

Prva osoba koja će prošetati Marsom bit će žena

Foto: Handout/REUTERS/PIXSELL
Prva osoba koja će prošetati Marsom bit će žena
12.03.2019.
u 08:54
Planira se i ponovno slijetanje na Mjesec. Ako sve bude išlo po planu i tamo će sletjeti žena
Pogledaj originalni članak

Prva osoba koja će ikad kročiti na Mars će biti žena, priopćio je NASA-in administrator Jim Bridenstine tijekom nedavnog intervjua na radio emisiji Science Friday.

Bridenstine, kojeg je prošle godine na ovu poziciju postavio predsjednik Donald Trump, dodao je kako se planira i ponovno slijetanje na Mjesec. Ako sve bude išlo po planu i na Mjesec će sletjeti žena.

- Pred nama su uzbudljivi dani. Krajem mjeseca planirali smo prvi svemirski izlet u sklopu Nacionalnog ženskog mjeseca - dodao je Bridenstine.

NASA je prošlog tjedna priopćila kako planira provesti svoj prvi svemirski izlet za sve žene tijekom Mjeseca povijesti žena. Ekspedicija 59 predviđena je za 29. ožujka, a u nju će biti uključeni astronautkinje Anne McClain i Christina Koch, kao i Jackie Kagey. Šetnja svemirom trajat će oko sedam sati, navode na službenoj stranici NASA-e.

Prvih šest žena pridružilo se NASA-inom Astronautskom korpusu još 1978. godine. Danas žene čine 34 posto NASA-inih aktivnih astronauta.

>> Pogledajte video: NASA objavila kako zvuči vjetar na Marsu

 

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

MO
morska
10:20 12.03.2019.

Pas pa zena...muski ce kad bude sigurno. Bezveze.

BA
bazinga
18:29 13.03.2019.

Prvi na masu bit če hrvatina ali sa dvojnim državljanstvom, da se može spasiti ,šta znaš kakvi su tamo zakoni

MI
midea
19:58 12.03.2019.

opet fake news , vjerovat ću u spuštanje na mjesec ili Mars kao i da ISS lebdi u svemiru samo onda kada jedan ravnozemljaš bude imao priliku iz prve ruke prisustvovati takvom eventu , dokle god angažiraju raznorazne masone koje nazivaju astonautima ne vjerujem ni 1% !