Dodatna narudžba

Europska komisija naručila dodatnih 150 milijuna doza Modernina COVID-19 cjepiva

Foto: BRIAN SNYDER/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
Europska komisija naručila dodatnih 150 milijuna doza Modernina COVID-19 cjepiva
17.02.2021.
u 14:29
Dodatna Modernina cjepiva ne dolaze odmah, već u trećem i četvrtom tromjesečju ove godine
Pogledaj originalni članak

Europska komisija naručila je dodatnih 150 milijuna doza Modernina COVID-19 cjepiva. Ove dodatne doze dostavit će se u trećem i četvrtom tromjesečju 2021. godine, navodi se u priopćenju američke tvrtke. Europska komisija je do danas naručila ukupno 310 milijuna doza. Sporazum uključuje i mogućnost kupnje dodatnih 150 milijuna doza koje bi se isporučile u 2022. godini.

- Cijenimo povjerenje Europske komisije u Modernu i našu mRNA platformu. Današnja kupovina dodatnih 150 milijuna doza dovodi do ukupne narudžbe našeg cjepiva od 310 milijuna doza koje će biti isporučene 2021. godine, a sve kako bi se zaustavila pandemija u Europi, rekao je izvršni direktor Moderne Stéphane Bancel.

- Europska komisija razgovara s nama o tome kako se pripremiti za 2022. godinu, pogotovo u smislu pojave novih sojeva. Komisija ima opciju za narudžbu dodatnih 150 milijuna doza koje bi se isporučile u 2022. godini. Moderna je predana neumornom radu kako bi na tržište stavila i pojačanja cjepiva koja bi razvila dodatnu imunost i na novije sojeve. Rješavanje ove globalne pandemije nam je svima krajnji cilj, rekao je Bancel.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.