TURISTIČKA ATRAKCIJA

Australija obećala 312 milijuna eura za spas Velikog koraljnog grebena

Foto: dpa/DPA/PIXSELL
Koraljni greben
Foto: DPA/PIXSELL
veliki koraljni greben
Foto: Keller/PIXSELL
veliki koraljni greben
Foto: Instagram
Veliki koraljni greben
29.04.2018.
u 12:50
Greben koji se proteže na oko 348.000 četvornih kilometara duž australske obale i predstavlja najprostraniju koraljnu tvorevinu u svijetu, trpi posljedice zbog porasta temperature vode.
Pogledaj originalni članak

Australija je obećala u nedjelju 312 milijun eura za obnavljanje i zaštitu Velikog koraljnog grebena, bisera baštine čovječanstva kojemu prijete klimatske promjene.

Greben koji se proteže na oko 348.000 četvornih kilometara duž australske obale i predstavlja najprostraniju koraljnu tvorevinu u svijetu, trpi posljedice zbog porasta temperature vode. Grebenu prijeti industrijska te poljoprivredna aktivnost kao i invazivna morska zvijezda koja proždire koralje - trnova kruna.

Premijer Malcolm Turnbull kazao je da će više od 500 milijuna australskih dolara (312 milijuna eura) biti deblokirano za poboljšanje kvalitete vode, borbu protiv predatora i jačanje mjera obnove.

Veliki koraljni greben privlači milijune turista i pridonosi sa 6,4 milijardi dolara godišnje nacionalnom gospodarstvu.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.