DOUG SHEDDEN

Trener Medveščaka: Želim ostati, ali pod uvjetom da i ja dovodim igrače

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Trener Medveščaka: Želim ostati, ali pod uvjetom da i ja dovodim igrače
24.02.2015.
u 08:15
Kanadski trener namjerava ostati na klupi medvjeda, klub mu može ponuditi najviše 250.000 eura za sezonu
Pogledaj originalni članak

Nikada u posljednjih šest godina Medveščak nije ovako rano završio sezonu, no nedjeljnim porazom 4:5 od Jokerita završio je drugi čin medvjeda u KHL-u.

"Pušiona", kako je to opisao trener Doug Shedden, ili "neuspjeh", kako je neulazak u doigravanje okarakterizirao predsjednik Gojanović.

Razmazili su nas medvjedi prošle sezone kada su briljirali u KHL-u, no možda je ovo i realnost zagrebačkog kluba, koji ima najmanji budžet u KHL-u.

– Kada sam došao ovamo, bio sam uvjeren da možemo u doigravanje. No kada smo pustili prvog golmana Brusta, previše smo izgubili. Razumijem razloge i sve, ali iz ovoga kuta bila je to velika greška. A i odlazak Andersona tijekom sezone također nam je naškodio – rekao je trener Medveščaka Shedden i dodao:

– Bio sam ponosan kako smo se vratili nakon Spenglera jer su mnogi mislili da smo već tada mrtvi. No stigli smo na samo četiri boda do doigravanja i borili se. Na kraju smo ipak ostali bez goriva.

Ono što najviše zanima navijače Medveščaka jest hoće li Shedden ostati i sljedeće sezone.

– Želim ostati, sada sam iskusniji, upoznao sam momčadi i ligu i vjerujem da bih bio uspješniji iduće sezone.

Mnoge je iznenadilo što je sjajan trener poput Sheddena uopće pristao doći u Medveščak.

– Nagovorio me Dado Ljubić. Prijatelji smo još otkad sam kao trener Zuga bio na turniru u Zagrebu. Nazvao me, pitao jesam li zainteresiran. U to vrijeme nisam imao klub, čekao sam priliku, ali svrbjelo me već malo pod nogama sjediti kod kuće i zato sam prihvatio poziv. Drago mi je što jesam, uživao sam ovdje. Pušiona je što nije bilo rezultatski bolje, ali ako se vratim, vjerujem da će biti bolje – poručio je Shedden.

I predsjednik Medveščaka Damir Gojanović poručio je da želi da Shedden ostane trener. Svidjela se šefu medvjeda energija i iskustvo koje ima Kanađanin. Obje strane žele ostanak, no moglo bi zapeti na novcu. Medveščak može ponuditi 250.000 eura po sezoni, a stigne li Sheddenu neka jača ponuda, zagrebački bi klub mogao "izvisiti".

>> Medveščak ruši negativne rekorde, a Ledena im plješće

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

Avatar ivanvard
ivanvard
23:28 24.02.2015.

Vrijeme je za novog trenera i nove igrače.