Dobro smo prošli

Ždrijeb Davisova kupa dao nam suparnike po mjeri

Foto: Goran Stanzl/Pixsell
Ždrijeb Davisova kupa dao nam suparnike po mjeri
12.03.2020.
u 18:32
Ako bismo u našoj skupini osvojili prvo mjesto, suparnik u četvrtfinalu bi nam bio najbolji iz skupine E (Amerikanci ili Talijani)
Pogledaj originalni članak

Hrvatska je relativno dobro prošla na službenom izvlačenju skupina za završni turnir Davisova kupa koji će se održati u Madridu od 23. do 29. studenoga. U svakom slučaju bolje nego prošle godine...

Kao jedan od nositelja uvršteni smo u skupinu D, a potom smo iz drugog jakosnog šešira dobili jaku Australiju, a iz trećeg nešto slabiju Mađarsku. Ždrijeb u Londonu odredio je i sastave ostalih skupina i to na sljedeći način.

U skupini A su Španjolska, Rusija i Ekvador, u skupini B Kanada, Kazahstan i Švedska, u skupini C Francuska, Velika Britanija i Češka, u skupini E SAD, Italija i Kolumbija te u skupini F Srbija, Njemačka i Austrija.

Australci, kao što se zna, imaju iznimno jaku mladu reprezentaciju.

Ako će u singlu zaigrati 21-godišnji Alex de Minaur (26. na ATP listi) i tri godine stariji Nick Kyrgios (40.), šanse protiv njih imat ćemo samo ako zaigramo u najboljem sastavu, dakle s Čilićem i Ćorićem za pojedinačne te s Dodigom za susrete parova.

Mađare pak predvode Attila Balazs (76.) i Marton Fucsovics (84.) i također neće biti lagan zalogaj, iako je istina da su ih mnogi priželjkivali za suparnike (nakon Ekvadora, naravno).

Dalje idu šest pobjednika skupina i dvije najbolje drugoplasirane reprezentacije.

Ako bismo u našoj skupini osvojili prvo mjesto, suparnik u četvrtfinalu bi nam bio najbolji iz skupine E (Amerikanci ili Talijani), a ako bismo prošli i tu prepreku u polufinalu bismo išli na boljeg iz sraza između pobjednika skupine B (možda Kanađani) i jedne od dviju drugoplasiranih reprezentacija. Put nam je u svakom slučaju otvoren...

Samo za nastup na završnom turniru u Madridu Hrvatska će dobiti 900.000 američkih dolara (600.000 ide igračima, 300.000 savezu), a u slučaju ulaska u četvrtfinale nagrada se penje na 1,88 milijuna USD (1,28 milijuna igračima, 600.000 savezu)

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

TR
Travno221
21:20 13.03.2020.

S pravim Čilićem možemo puno. Ako mu se još Ćorić pridruži...

EL
ellatif
20:52 12.03.2020.

Hajrá Magyarok!