A HTIO JE POMOĆI

Zbog ovih kartona su napali i suspendirali suca: Razlog je bizaran...

Foto: OCTAVIAN SOVRE VIA SIMONA ZLIBUT/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
A handout image of cards signed by Borussia Dortmund striker Erling Haaland to raise money for autism charity
Foto: Tim Goode/PA Images/PIXSELL
Switzerland v England - Nations League - Third Place Play-Off - Estadio D. Alfonso Henriques
09.04.2021.
u 18:12
Octavian Sovre je sudac koji je u tunelu Etihada na utakmici Manchester Cityja i Borussije Dortmund došao do Erlinga Haalanda, Borussijinog čarobnjaka, i zamolio ga za dva autograma
Pogledaj originalni članak

Octavian Sovre bio je u jednom trenutku najomraženiji čovjek u nogometnom svijetu. Ili barem onom nogometnih sudaca. Mnogi su ga osudili kako je pljunuo na vlastitu profesiju, dozvolio igraču da pomisli da je veći od njega. Ispostavilo se da su 'zviždači' bili u krivu, ali je Sovre svejedno suspendiran. No, pojasnimo cijelu situaciju. 

Octavian Sovre je sudac koji je u tunelu Etihada na utakmici Manchester Cityja i Borussije Dortmund došao do Erlinga Haalanda, Borussijinog čarobnjaka, i zamolio ga za dva autograma. Po jedan na svaki od kartona, crveni i žuti. Nizozemski nogometaš je to učinio, a rumunjski sudac zbog toga od domaće sudačke komisije suspendiran do daljnjega za utakmice rumunjskog prvenstva. 

Na kraju se ispostavilo kako Sovre nije zaluđeni obožavatelj, fan, 'groupie', već je samo htio doprinijeti humanitarnoj akciji u kojoj bi ti kartoni trebali ići na aukciju za prikupljanje financijske pomoći djeci s autizmom. 

- Ako želiš da te poštuju kao i igrače, zašto bi ih onda tražio potpis ili dres. Traže li oni tebe isti? Ovo je neprihvatljivo, to je pitanje časti i ne zaboravi da kamere uvijek sve ulove - napisao je Roberto Rosetti, šef Uefinih sudaca, prije nego li je doznao razlog zbog kojega je Sovre tražio potpis.

Doduše, Pepu Gvardioli to i nije zasmetalo, vjerojatno jer je bio zadovoljan dramatičnom pobjedom 2:1 (De Bruyne, Foden; Reus). On je samo zaključio da možda sudac voli Haalanda ili je tražio potpise za svoju djecu. 

Pitanje je hoće li rumunjski suci promjeniti ovu kaznu sada kada javnost zna što se točno dogodilo.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

Avatar lasta mala
lasta mala
18:30 09.04.2021.

Najlakše je osuditi ono što ne razumijemo.

ZP
Zabranjen pristup
18:36 09.04.2021.

Nizozemski nogometas? zasto igra za Norvesku?

K0
Konjina2.0
18:34 09.04.2021.

O Bože, ne bi da su suci na ustavnom sudu.. Naravno da je jedan poznati nogometaš veći od bilo kojeg suca, suce nitko živ nije poznaje, ukoliko nisu u top 3. Nigdi veze