Tomislav Dasović

Zašto je Željko Kopić najbolje rješenje za Dinamova trenera

Foto: Davor Javorović/Pixsell
Željko Kopić
Foto: Davor Javorović/Pixsell
Željko Kopić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Željko Kopić
Foto: Davor Javorović/Pixsell
Željko Kopić
Foto: Davor Javorović/Pixsell
Željko Kopić
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL
Željko Sopić
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Željko Kopić
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL
Željko Sopić
23.09.2016.
u 14:36
Provjereno vrijedan, fanatik svoje profesije, danonoćno zaokupljen nogometom. I tu je Kopićevu vrlinu Mamić davno prepoznao
Pogledaj originalni članak

Ako je Mamić, još kad je birao Jurčića ili Čačića, eliminirao karizmu kao ključni kriterij za Dinamovu klupu, onda jedino trener Slavena Belupa Željko Kopić u ovom trenutku ispunjava sve uvjete maksimirskoga natječaja.

Prvi je kriterij, dakako, već odavno apsolviran: Kopić uživa golemi Mamićev respekt i sama činjenica da je kod njega već jednom bio na intervjuu za posao govori da će ga prestižna fotelja dočekati kad-tad. Kad-tad, ali zašto ne sad, kada je trenutak zapravo idealan?

Dakle, što to ima Kopić, a drugi, mislimo na Bugarina, Talijane i razne avanturiste koji se spominju oko Dinama, nemaju?

Argument da je premlad ne pije vodu. Ima 39 godina i već 120 prvoligaških utakmica na klupi, u četiri kluba. Nema trofej? A jesu li ga imali Jurčević, Jurčić ili Čačić kad su preuzimali plave? Ako hoćete, Kopić je s malim Slavenom igrao u finalu Kupa i držao Dinamo u šahu do 77. minute.

Nije nevažno ni da je Kopić s 39 godina već “iskusnjara” koja je u trenerskoj karijeri prošla sve: od pionira, juniora, treće, četvrte i druge lige. I svuda je ostavio trag.

Provjereno vrijedan, fanatik svoje profesije, danonoćno zaokupljen nogometom. I tu je Kopićevu vrlinu Mamić davno prepoznao.

A ova će mu se još više svidjeti: Kopić će kao odani vojnik kluba poštovati i njegove strateške ciljeve. Tako je u posljednjih godinu dana Slaven Belupo, forsirajući svoje dragulje, na transferima Brleka, Crepulje, Jambora i Ejupija inkasirao gotovo dva milijuna eura. Sva četvorica afirmirani su i transferirani u Kopićevoj eri. A rezultat nije trpio.

Zgodni detalji su i da je Kopić kao igrač prošao Dinamovu školu, sve do juniora, a kao trener ima recept za – Rijeku. U prošloj sezoni u četiri utakmice Prve HNL nijednom nije izgubio od Keka, a u Kupu ga je deklasirao 3:0.

Kopić ima sve, a opet možda nema ništa. Nedostaje mu onaj ključni poguranac, netko iz kruga najbližih Mamićevih frendova. Nema talent za guranje, nametanje, lobiranje. Ima kičmu. I to mu je najveći uteg u toj utrci.

Pogledajte na vecernji.hr