Burno u finalu

Žapci očitali lekciju Jugu u Gružu i obranili naslov

Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL
Mladost
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL
Mladost
16.07.2020.
u 08:13
Briljantnu utakmicu u Mladosti odigrao je srbijanski reprezentativac Miloš Ćuk s pet pogodaka, pridružio mu se vratar Ivan Marcelić s 12 obrana, ali i svi ostali mladostaši odigrali su maestralno
Pogledaj originalni članak

Vaterpolisti Mladosti obranili su naslov najbolje momčadi u Regionalnoj vaterpolskoj ligi. I dok su lani žapci slavili na svom plivalištu u Zagrebu, sada im je to pošlo za rukom na za njih najneugodnijem bazenu, onom u Gružu. A oba puta bili su bolji od Juga, u sinoćnjem finalu završnog turnira u Dubrovniku s 15:11 (3:2, 3:5, 7:2, 2:2).

Tako su mladostaši u 31. finalu s Jugom (kad se u obzir uzmu sva natjecanja) popravili učinak u tom vječitom nadmetanju najtrofejnijih hrvatskih momčadi na 12:19. Ali zato u finalima regionalaca vode s 2:1 u pobjedama. Zagrepčanima je to drugi trofej u tom natjecanju (u 12 njegovih izdanja), a Dubrovčani ostaju na četiri naslova.

Početak utakmice pripao je jugašima (uz vodstvo mladostaša sa 3:2 u prvoj četvrtini), ali vodstvo domaćih niti u jednom trenutku nije iznosilo više od jednog pogotka razlike. S druge strane, žapci su se razgoropadili u završnici treće četvrtine i četvrtu dionicu dočekali s vodstvom od 13:9. Ćuk (za 8:7 i 10:8), ljevoruki Harkov (9:7 i 12:8), Miloš (11:8) i Vrlić (13:8) bili su naprosto nezaustavljivi. Nećemo puno pogriješiti ako zaključimo da je pobjednik tada i odlučen.

U završnici utakmice trener Mladosti Zoran Bajić mudro je s dva time-outa umirio svoje igrače, pa žapci nisu dopustili iznenađenje. Briljantnu utakmicu u Mladosti odigrao je srbijanski reprezentativac Miloš Ćuk s pet pogodaka, pridružio mu se vratar Ivan Marcelić s 12 obrana, ali i svi ostali mladostaši odigrali su maestralno.  

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.