slučaj krstanović

Pomorac izbačen iz druge lige, a Zagreb i dalje ovisi o Krstanovićevoj milosti

Foto: Marko Prpić/Pixsell
Pomorac izbačen iz druge lige, a Zagreb i dalje ovisi o Krstanovićevoj milosti
21.10.2014.
u 08:15
Pomorac je izbačen iz druge lige zbog 800.000 kuna
Pogledaj originalni članak

Ivan Krstanović dopustio je Zagrebu da odigra utakmicu s Lokomotivom, privremeno mu je skinuo suspenziju. No opasnost je i dalje nad Kranjčevićevom jer dug od 600.000 eura bivšem igraču Zagreba nije plaćen. A Zagreb bi već u petak trebao biti domaćin Ćirinu Zadru.

Medić bi o nogometu

Dok Krstanović nije skinuo suspenziju Zagreba, u Kranjčevićevoj je bilo mnogo nervoze, to se očito prenijelo i na momčad koja je onda odigrala jako lošu utakmicu.

– Bilo je dobro na početku, a onda smo primili gol kao djeca u vrtiću – kaže predsjednik i trener Zagreba Dražen Medić.

No nas je više zanimalo hoće li se što riješiti s plaćanjem Krstanoviću. Ali predsjednik nije bio baš razgovorljiv na tu temu. Samo je promrmljao: "Valjda."

Tako momčad ulazi u novi tjedan neizvjesnosti i osluškuje što će reći Krstanović. Da im se ne dogodi kao drugoligašu Pomorcu iz Kostrene, koji to više nije jer zbog suspenzije nije odigrao i drugu utakmicu u sezoni i odletio je u županijski rang natjecanja. Kao i Varaždin 2012. Medić nije želio reći ima li spreman novac. Da ga ima, valjda bi platio. Da gradonačelnik Milan Bandić nije završio u pritvoru, možda bi on mogao pomoći. Krstanović se neće odreći svog novca. Jednom su mu ponudili 300.000 eura, on je pristao, a onda se Zagreb opet nije javljao. Javio se tek kad je shvatio da će izgubiti na sudu i rekao da će platiti tih 300.000. No tada Krstanović više nije želio takvu pogodbu jer se osjećao prevaren. Zagrebu je sad dogorjelo do noktiju.

– Nema nikakvih pomaka, status quo. A što će biti do četvrtka, doista ne znam – kazao je Mladen Gajski, odvjetnik Ivana Krstanovića koji ne zna hoće li Ivan ponovno dopustiti Zagrebu da igra.

Potrošili tuđi novac

– Ne znam što će odlučiti. No krivo je predstavljeno da će ostati bez svega ako Zagreb ispadne, nije to baš tako. Krstanović ne želi da Zagreb ispadne zbog svoje tradicije. Iako je nevjerojatno da smo svih ovih godina mi željeli dogovor kao vjerovnici, obično dužnici traže neka rješenja. Osobno sam triput zvao gospodina Medića da se nađemo i dogovorimo, a on se nije javljao. I to prije presuda na Županijskom i Vrhovnom sudu. Znam da je za Zagreb i naše prilike to ogroman novac, ali to nije novac koji treba zaraditi, taj je novac uprihođen, pa očito i potrošen. A potrošen je tuđi novac – zaključio je odvjetnik Mladen Gajski.

>> Vlak: Nevjerojatno je da Zagreb na istu foru primi dva gola

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

GA
gadimise
10:20 21.10.2014.

nema se šta krstanović izjašnjavati hoće li taj novac ili ne, sud je odlučio novac se mora uplatiti, a ivan nije mulac da ne želi svoj teško stečeni novac ipak 4m kn nije malo love.... a pošto je gradonačelnik u ćuzi mislim da će zagreb kao i pomorac završiti nema druge.... nije niti trebao igrati prvu ligu ali imali su bandića iza sebe i zagrebački savez sada nema nikoga mogu se lagano pozdraviti sa 1hnl papa mediću!

FI
fijaker
10:11 21.10.2014.

Radi se o velikim ambicijama "malih" klubova. Pod malim mislim na one klubove koji nemaju zdravu financijsku konstrukciju za praćenje seniorske momčadi u smislu PROFESIONALNE momčadi. Nažalost predsjednike klubova i organizirane navijačke skupine veličine 30-tak navijača (sve lige do 1. pa i mnogi klubovi u 1.) ne zanima amaterski nogomet. Tako razmišljaju i igrači kojima ne pada trenirati i igrati ako nisu plaćeni. Ako neće neka si plate dvoranu za mali nogomet, iznajme teren i igraju za svoj novac. Ili neka temeljem svoje igračkje kvalitete nađu klub u kojem će biti adekvatno plaćeni. NOVACA NEMA i ne mora ga biti za seniorski nogomet - škole nogometa se financiraju iz članarina koje plaćaju roditelji i gradskih proračuna - za to MORA BITI novaca. Kvaka je u tome da se valorizacija rada nogometnih škola zapravo ne vrši nego se sredstva dobivaju temeljem razine natjecanja seniora što nema nikakvog smisla niti je stimulativno za ulaganje u razvoj igrača.

VK
vječni krojf
09:54 21.10.2014.

To nije u redu.Krstanovic se mora izjasniti ili hoce taj novac ili se ga odrice.Ovo sta se sada dogadja je pravi cirkus,takoreci Krstanovic je taj koji drma 1.HNL-om,pa prema njegovoj volji se liga odrzava.Sada svi samo cekaju sta ce Krstanovic reci.Klub koji ne moze nabaviti 600 000 eura nema sta traziti u 1. ligi.takva svota je na primjer u njemackoj 4.ligi nista,sitnica.Neobjasnjivo je tko je izdao NK Zagrebu licenciju za igranje u1.HNL.Toga bi trebalo kazniti,jer vrijeme je da se pocne raditi kako spada,da se malo priblizimo Europi,da nam klubovi ne igraju pod blokadomgiro racuna 10 godina(Hajduk)i da klubovi ispunjavaju uvjete a to spada i placanje bivsih igraca.