GOTOVO 20 RAZLIKE

Zadrani izborili "majstoricu" protiv Splita na jako dojmljiv način

Foto: Sime Zelic/PIXSELL
Zadrani izborili "majstoricu" protiv Splita na jako dojmljiv način
23.05.2022.
u 23:24
Ključnom se pokazala treća dionica koju je Zadar dobio sa 25-9. U posljednjoj četvrtini Zadrani su dodatno povećali prednost na konačnih 76-57.
Pogledaj originalni članak

Košarkaši Cibone izborili su plasman u finale doigravanja prvenstva Hrvatske nakon što su u drugom susretu polufinala pobijedili Goricu sa 81-80 i seriju okončali sa 2-0, dok je Zadar pobijedio Split sa 76-57 izborivši majstoricu.

Nakon što su na Gripama izgubili 64-74, branitelji naslova nisu imali pravo na pogrešku. Zadar je morao slaviti kako bi izborio majstoricu. I uspio je. Pobjedom 76-57 izjednačio je rezultat na 1-1 u seriji na dvije pobjede.

Zadar je bolje ušao u susret i nakon prve četvrtine je poveo 22-16. Splićani su uzvratili u drugoj dionici i na poluvrijeme su otišli s dva koša razlike (36-34). Ključnom se pokazala treća dionica koju je Zadar dobio sa 25-9. U posljednjoj četvrtini Zadrani su dodatno povećali prednost na konačnih 76-57.

U domaćim redovima najefikasniji su bili Justin Anthony Carter sa 21 košem i sedam skokova, Trevor Carter Thompson je dodao 14 koševa uz osam skokova, dok je Dario Drežnjak upisao 13 koševa.

Kod Splita su najefikasniji bili Shannon Jerod Shorter sa 20 koševa i sedam skokova, dok je Tonko Vuko ubacio 15 koševa uz šest skokova.

Hvalevrijedna suradnja

Hrvatske i njemačke snage zajedno donose novu eru liječenja tumora uz korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.