Priča s Paga

Wei je za nagradu dobio poljubac, a u Hrvatskoj je naučio i plivati

10.08.2018.
u 23:28
Turnir je osvojio Kinez Shihao Wei koji je ove godine bio proglašen za najboljeg igrača francuske lige
Pogledaj originalni članak

Malo se gdje u svijetu može vidjeti da u finalu jednog stolnoteniskog turnira igra muškarac protiv žene i još k tome da su i ljubavni par. Upravo to dogodilo se na turniru Oluja 95 koji se odigrao u osnovnoj školi grada Paga.

Turnir je osvojio Kinez Shihao Wei koji je ove godine bio proglašen za najboljeg igrača francuske lige. U finalu je pobijedio svoju djevojku Jiayu Sun, također Kineskinju, ali s hrvatskom putovnicom.

U finalu je bilo 3:0 za Weija, ali su dva seta bila prilično izjednačena.

Sun nastavlja u Francuskoj

– Prvi sam put u Hrvatskoj na moru i moram priznati da mi se jako sviđa. Došao sam na nagovor svoje djevojke koja je prošle sezone igrala za Dr. Časl. Ono što me posebno veseli jest činjenica da smo Sun i ja ovdje naučili plivati. Da, nismo do sada imali gdje učiti. Prvo smo učili u plićaku, a sada već mogu ići i malo dublje, ali ne predaleko – rekao je Wei.

U karijeri je dvaput igrao s našim Andrejom Gaćinom.

– Dvaput smo igrali i dvaput me je pobijedio. Ipak je on puno stariji od mene, a i dobar je igrač – istaknuo je dvadesetgodišnji Wei koji će karijeru nastaviti u Poljskoj.

Pitali smo Sun hoće li ostati igrati u Hrvatskoj, no odgovorila je:

– Ne, sljedeće sezone igrat ću u francuskoj ligi. Bilo mi je lijepo u Zagrebu, mogu se pohvaliti da sam bila dio ženske ekipe Dr. Časl koja je ove sezone osvojila Ligu prvakinja. Ipak, više sam igrala domaću ligu i Srednjoeuropsku ligu, dok sam u Ligi prvaka bila tek gledateljica – rekla je Sun.

Na turnir je došla i Tian Yuan, izbornica hrvatske ženske reprezentacije.

– Samo gledam. Nisam došla igrati premda bi bilo zanimljivo vidjeti kako bih prošla uz ove mlade Kineze – istaknula je trenerica koja je Dr. Časl dovela do naslova prvaka Europe.

Nakon što su dobili medalje, Wei i Sun negdje su se potajno poljubili pa se netko našalio – pa gdje to ima da te poraženi igrač nagradi poljupcem...

– Trebao sam igrati u kategoriji veterana. Ovako će mi se svi smijati jer sam u polufinalu izgubio od ženske. Ma, šalim se malo. Ipak je Sun prejaka za nas amatere. Poslije finala odigrao sam onako prijateljski protiv Weija. Dao mi je pet poena fore, ali nisam uspio osvojiti nijedan bod – rekao je trećeplasirani Stanislav Lošić. Osim u seniorskoj, igralo se u još nekoliko kategorija, a najuzbudljivije i najnapetije bilo je u finalu veterana. Napetost je bila velika, a Dražen Pečarić i Dragan Šakota igrali su kao da se radi o finalu Svjetskog prvenstva. Na kraju je pobijedio Križevčanin Pečarić, a Šakota iz Čitluka sportski mu je čestitao. Kod kadeta je pobijedio Augustin Sorić iz Zadra.

Prvi put s kineskim igračima

– Sve u svemu, bilo je to još jedno ugodno druženje na tradicionalnom turniru. Eto, prvi smo put imali i kineske igrače na turniru, i to ne bilo kakve. Gledatelji su mogli uživati u vrhunskom pingiću, a uoči turnira svi smo se minutom šutnje prisjetili nedavno preminulog Dragutina Šurbeka, legende svjetskog stolnog tenisa – rekao je Zlatko Pospiš, predsjednik Hrvatskog stolnoteniskog saveza.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.