Veliko priznanje

Wall Street Journal proglasio Ratka Rudića najboljim trenerom na svijetu

Foto: Reuters/PIXSELL
Ratko Rudić
Foto: Reuters/PIXSELL
Ratko Rudić
Foto: LASZLO BALOGH/REUTERS/PIXSELL
ratko rudić
21.05.2020.
u 10:23
Rudića su se igrači bojali kao Billa Belichicka, legendarnog trenera američkog nogometa, također tiranina, ali su ga istovremeno obožavali kao Johna Woodena
Pogledaj originalni članak

"Michael Jordan s boljim brkovima" samo je jedan od epiteta kojim je ugledni Wall Street Journal počastio našeg legendarnog trenera Ratka Rudića.

U velikom članku koji potpisuju Joshua Robinson i Ben Cohen navodi se dalje da su se "Rudića igrači bojali kao Billa Belichicka, legendarnog trenera američkog nogometa, također tiranina (WSJ to ne navodi, ali mi znamo, obojica velikih trenera su Hrvati - op. a.), ali da su ga istovremeno obožavali kao Johna Woodena, najvećeg trenera sveučilišne košarke.

No, i u toj ekskluzivnoj konkurenciji američki je dnevnik (s nakladom od tri milijuna primjeraka) Rudića počastio najvećim mogućim epitetom: proglasio ga je najboljim trenerom svijeta! U svim sportovima! Pobrojao je potom sve one argumente koje mi uglavnom znamo (četiri olimpijska zlata s tri reprezentacije) te zaključio:

- Trebala se dogoditi pandemija koronavirusa da bi Rudića potjerala u mirovinu.

List je podsjetio kako su američki reprezentativci, uglavnom studenti elitnih sveučilišta Berkeleyja i Stanforda, shvatili koga su dobili za izbornika nakon dva događaja.

Najprije kad im je dnevnu porciju plivanja podigao s tri na 14 kilometara, a potom kad je na pripremama u Italiji poludio na kuhara koji je domaćinima na zajedničkoj večeri dao povrće, a Rudićevim izabranicima nije.

Slijedio je, svjedoče bivši američki reprezentativci, "uragan iz Rudićevih usta".

Znamo dobro da je Rudićev kredo bio "moramo patiti na treninzima da bismo uživali na utakmicama", ali zanimljiv je detalj koji WSJ navodi kao ilustraciju toga.

- Rudić je Amerikance izlagao iscrpljujućem, mučnom vježbanju po osam sati dnevno, dva puta po četiri sata, pri čemu je igračima bilo najgore prihvatiti Rudićevu specijalnost na kojoj je on inzistirao: podvodnom hrvanju, kod kojega su igrači jedni druge morali potapati i držati pod vodom.

Da, da, Rudića će još dugo proučavati na svim svjetskim meridijanima.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

CR
CrniMačak
11:35 21.05.2020.

kralj!!!!

Avatar SarahER98
SarahER98
03:36 22.05.2020.

w​w︆︅​w​​​︆︅.︆︅​​​k​​i︆︅︆︅s︆︅​s​t​​o​k​​.​c​​o︆︅​m