U Pioniru, nošeni glasnim navijačima, Beograđani igraju kao u transu

Vukušić: Kvalitetom ćemo utišati Grobare

16.12.2008.
u 11:27
Pogledaj originalni članak

Cibona već dvije godine Partizanu uglavnom gleda u leđa. Šest uzastopnih poraza. Zagrepčani nisu bili sigurni ni u svojoj dvorani. No, prošle sezone cibosi se nisu mogli sakriti ni od koga.

Opet, Cibona, koja večeras dolazi u Pionir (19 sati, HTV 2), u posljednja dva mjeseca pokazala je da susret u Beogradu više nije za nju siguran poraz. Trener Perasović složio je sjajnu momčad koja je postigla šest uzastopnih pobjeda u NLB ligi i gotovo je izborila Top 16 Eurolige.

- Perasović nas je dobro ustrojio, igramo puno bolje nego prošle sezone. No, lakše je dobro igrati kad znate svoju ulogu, kad znate što morate raditi - kaže Vedran Vukušić, koji se dobro sjeća prošloga gostovanja u Beogradu.

Navijači daju plus 10
- Nismo se osjećali ugodno, u cijelom gradu bili su protesti i demonstracije zbog priznanja Kosova. Paljene su zastave, kamenovane ambasade...

No, ni Pionir neće pružiti ljepše gostoprimstvo. Uostalom, kaže se da navijači već na početku daju Partizanu 10 koševa prednosti.

- Vjerujem da kvalitetom to možemo nadoknaditi. Pobjeda bi nam tako dobro došla, lansirala bi nas prema završnom turniru, no treba priznati i reći da bi naše slavlje u Pioniru bilo veliko iznenađenje, jer Partizan je i ove sezone vrlo jak - istaknuo je Vukušić.

Inteligencija i snaga
Trener Perasović kaže da Partizan postavlja kriterije u NLB ligi.

- Ističe se snagom i inteligencijom. Može sastaviti petorku od igrača viših od dva metra. U obrani igra čvrsto, čak i prljavo, ali u granicama dopuštenog, agresivno u skoku u napadu. Ni CSKA mu u tomu nije mogao parirati. I kad gubi s 20 razlike, ne gubi postulate svoje igre - ističe Perasović, nadajući se da Pionir neće biti pun.

- Partizan u svojoj dvorani, vođen navijačima, igra kao u transu. Ali, u Tel Avivu igrali smo pred 11.000 ljudi, pa ćemo znati i pred 7000 u Pioniru, iako bih volio da ih bude manje - dodao je trener vukova.





Hvalevrijedna suradnja

Hrvatske i njemačke snage zajedno donose novu eru liječenja tumora uz korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr