Novi vjetrovi u Hajduku

Vukasu odbrojeni dani, samo se čeka nasljednik

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Lukša Jakobušić i Marin Brbić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Matjaž Kek
04.11.2020.
u 08:14
Čelnom čovjeku Hajduka i dalje Kek prva želja, smatra da je Slovenac najbolji izbor za trenera koji može preokrenuti neuspješnu Hajdukovu sezonu
Pogledaj originalni članak

Nakon što je u ponedjeljak predvečer Mario Stanić otišao s mjesta savjetnika u Hajduku, ista sudbina ovih dana čeka i trenera Harija Vukasa te sportskog direktora Ivana Kepčiju.

I njima je jasno da će ih novi predsjednik Lukša Jakobušić smijeniti čim im pronađe nasljednike.

Jakobušićev plan je već za subotnju utakmicu protiv Osijeka na klupi imati novog čovjeka, jer ne vjeruje treneru koji je s Hajdukom u posljednjih pet utakmica osvojio tek tri boda.

Matjaž Kek u ponedjeljak je izjavio da ne razmišlja o dolasku na Poljud.

– Ne razmišljam o tome, ne mogu si dopustiti da sada razmišljam i o čemu drugom osim o slovenskoj reprezentaciji. Jasno mi je da su mediji sastavni dio modernog nogometa, ali ja sada razmišljam samo o povratku Josipa Iličića, kartonima Jaka Bijola, o formi i ritmu u kojima su moji igrači uoči okupljanja slovenske reprezentacije – poručio je Kek.

No čelnog čovjeka Hajduka ta izjava nije obeshrabrila, i dalje mu je Kek prva želja, smatra da je Slovenac najbolji izbor za trenera koji može preokrenuti neuspješnu Hajdukovu sezonu.

Drugi kandidat o kojem se zasad najviše priča je Zoran Zekić, bivši trener Osijeka koji je donedavno bio na klupi moldavskog Sheriffa. Baš poput Keka, i Zekić je dokazana trenerska klasa u HNL-u, stručnjak s autoritetom koji bi možda mogao preokrenuti sve loše stvari koje se trenutačno događaju na Poljudu.

Iako, tako je mislio i Mario Stanić kada se s prijateljem Igorom Tudorom početkom ožujka primio posla u Hajduku,

No osam mjeseci poslije otišao je s percepcijom savjetnika koji je griješio gotovo u svemu što je radio. Odabrao je lošeg trenera nakon Tudorove ostavke, doveo je šestoricu igrača od kojih su barem petorica promašaji, a Hajduk je s drugoga mjesta koje je držao Damir Burić spustio na šesto mjesto.

A nije se baš proslavio ni na izlaznim transferima, jer Hajduk je ljetos na prodaji tri igrača (Ismajlija, F. Bradarića i Juranovića) zaradio nepunih 3,5 milijuna eura, pa će se klub s Poljuda već ove zime naći u financijskim problemima i ponovno morati prodavati igrače.

Ako će uopće imati koga, jer teško će skauti zamijetiti nekoga u ovako lošoj i bezidejnoj igri koju pruža Hajduk.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar primorac
primorac
12:17 04.11.2020.

Nemoze s prosjecnim igracima nis niko pa ni kek bilo ko da dojde ce izvuc maximum 3 mijesto takva je situacija u jajduku!