ŽESTOK SUKOB

VIDEO Tijekom policijskog sata huligani napali građane: 'Mostarom odjekuju pucnji'

Foto: Denis Kapetanovic/PIXSELL
VIDEO Tijekom policijskog sata huligani napali građane: 'Mostarom odjekuju pucnji'
Autori Vecernji.hr, Hina
25.04.2021.
u 16:07
Navijačko nasilje u Mostaru razmjerno je često, a odvija se nedaleko nekadašnje gradske ratne crte razdvajanja između Hrvata i Bošnjaka.
Pogledaj originalni članak

Jedna osoba je teže ozlijeđena tijekom protekle noći u obračunu navijačkih skupina i građana u južnom dijelu Mostara.

Prema medijskim navodima skupina od oko 50 mladića, pripadnika navijačke skupine Zrinjskog Ultrasa, upala je u mostarsko naselje Donja Mahala u vrijeme policijskog sata gdje su se sukobili s mještanima i skupinom Red Army, navijačima Veleža. Tom prigodom jedna je osoba zadobila teže tjelesne ozljede te je smještena u Sveučilišnu kliničku bolnicu u Mostaru. Policija je za sada privela 10 izgrednika.

Po riječima glasnogovornika MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije Ljudevita Marića u obračunu su korišteni razni predmeti, a policija je spriječila teže izgrede.

- Policija je spriječila eskalaciju nasilja i tijekom samog događaja i kasnijim operativnim radom, uhićeno je 10 osoba - rekao je Marić.

Mostarski gradonačelnik Mario Kordić zatražio je najoštrije kažnjavanje izgrednika.

- Ovim putem upućujem oštre riječi osude nakon sinoćnjeg divljanja huligana i napada na privatnu imovinu i građane koji se dogodio u naselju Donja Mahala. Posebice što se napad dogodio za vrijeme trajanja policijskog sata. Od pripadnika MUP-a tražimo da u što kraćem roku javnosti predoči detaljno izviješće o sinoćnjim neredima, a da se svi vinovnici procesuiraju i primjereno kazne - rekao je Kordić.

 

 

 

Navijačko nasilje u Mostaru razmjerno je često, a odvija se nedaleko nekadašnje gradske ratne crte razdvajanja između Hrvata i Bošnjaka.  

ZAKONSKA OBVEZA

Liječnici prisiljeni ljude prijavljivati policiji: 'Pridržavat ćemo se toga, nema razloga da se zbog toga ljute na nas'

Za privremenu nesposobnost do 6 mjeseci samo upozorenje, a ako je razdoblje nesposobnosti dulje, liječnik je dužan javiti to policiji. Obaveza je to svakog liječnika koji je obavio pregled ili liječio vozača, kao i njegova izabranog odnosno obiteljskog liječnika, a propisuje je Pravilnik o zdravstvenim pregledima vozača i kandidata za vozače koji stupa na snagu sljedeći tjedan.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

PA
Pajdo60
21:33 26.04.2021.

Nisu Hrvati nego bosanski katolici

PU
paul-umpe
18:44 25.04.2021.

nisu bosnjaci nego muslimani